bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Petr Adler: Evander Kane tvrdí, že je nevinen

29. prosince 2015, 5:06

Petr Adler

Útočník Buffalo Sabres Evander Kane v pondělí řekl, že nic neprovedl, ale jelikož respektuje právní proces, nemá k nařčení ze sexuálního zločinu dál co říci.

Podle nedělní zprávy listu Buffalo News, oddělení sexuálních zločinů městské policie vyšetřuje Kanea kvůli údajnému přečinu v této oblasti, k němuž mělo dojít za časného ranního nedělního kuropění v hotelovém pokoji nedaleko First Niagara Center, sídlu mužstva Buffalo Sabres. Tento pokoj je Kaneovým bydlištěm.

Kane nebyl přítomen nedělnímu tréninku, a mužstvo jeho nepřítomnost vysvětlilo osobními důvody.

V pondělí Kane předstoupil po dopoledním rozbruslení před zápasem proti Washington Capitals před shromážděné novináře.

“Chci pouze říci, že jsem neudělal nic špatného,” řekl Kane. “Mám úctu k zákonnému procesu. Takže, bohužel, v tuto chvíli není o čem mluvit.”

K údajnému zločinu mělo dojít po návratu mužstva po vítězném zápasu Sabres proti Boston Bruins (Buffalo vyhrálo 6-3). Ke Kaneovu prohlášení o nevině došlo před zápasem doma proti Washington Capitals. Hosté zvítězili 2-0, Kane odehrál přes dvacet minut a vypálil čtyřikrát přesně na bránu, avšak nepřipsal si ani bod.

Prohlášení po dopoledním rozbruslení Kane omezil na zhruba půl minuty, pak slušné poděkoval za pozornost, naznačil, že nebude odpovídat na otázky, a odešel.

Policie pouze sdělila, že vyšetřuje případ pohlavního zločinu s dodatkem, že nikdo nevznesl žádná obvinění.

Pohlavní zločin je všeobjímající označení, které dává tušit, že buď vyšetřovatelé zatím nemají potuchy, oč vlastně šlo, nebo se domnívají, že by toho mohlo být více.

Podle nejmenovaného policejního zdroje vyšetřovatelé prohledali Kaneův pokoj a odtáhli jeho vozdilo za účelem jeho prozkoumání, avšak, dodal onen zdroj, to je obvyklá policejní činnost během podobných vyšetřování.

Hlavní kouč Dán Bylsma řekl po pondělním dopoledním rozbruslení, že Kane dostal nedělní osobní volno poté, kdy se vedení mužstva dozvědělo o zmíněných nařčeních. Řekl, že Kane bude večer hrát. Své slovo dodržel. Aniž by zmínil jakékoliv podrobnosti, Bylsma řekl, že Kane před tréninkem promluvil ke svým spoluhráčům a že vypadal na ledě mezi svými spoluhráči spokojeně.

Jak Sabres, tak NHL ve svých nedělních prohlášeních sdělily, že dokud nebude ve věci zcela jasno, nemají co dodat.

Evander Kane je druhým hráčem NHL, obviněným z pohlavního zločinu v Buffalu. Tím prvním byl v létě jeho jmenovec Patrick Kane, útočník Chicago Blackhawks.

V případě chicagského Kanea případ skončil začátkem podzimu prapodivným pokusem matky údajné obětí o zfalšování důkazního materiálu a krátce poté sdělením státního žalobce, že údajná oběť je osoba krajně nedůvěryhodná, a kromě toho že její při nepodporují výsledky zkoušek DNA.

V nynějším případě se už objevily náznaky, že údajná oběť má prý jakési potíže s rozpomínáním. To ovšem nemusí znamenat, že by Evander Kane byl už teď z obliga.

Kapitán Sabres Brian Gionta ale řekl, že celá věc nemusí skončit tak, že by mužstvu porušila schopnost soustředění.

“Jistě,” řekl Gionta, “je to náš spoluhráč, ale nejdůležitější je, že se všichni v kabině musíme starat o hokej. Stát se může leccos, a to si musí vyřídit on sám. K profesionalismu ale patří také schopnost oddělit věci od sebe.”

Pokud jde o další komentáře, Gionta odkázal tázající se novináře na nedělní prohlášení vedení mužstva o tom, že dokud nebude známo vše, nemá klub co dodat.

“Je to vážné obvinění,” řekl Gionta, “ale současně to také v tuto chvíli není nic víc. Je náš spoluhráč, a než nebo pakliže dojde k nějaké změně, je to také zhruba všechno.”

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.