bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Petr Adler: Johnny Hockey se vrací do škamen

14. května 2015, 2:23

Petr Adler

Maminka mu řekla, že nemá promarnit léto pouhým tréninkem, a Johnny Gaudreau je poslušný syn: stráví prázdniny v učebnách Boston College, kde bude pokračovat jako posluchač posledního ročníku na katedře komunikací.

“Samozřejmě, bylo to její přání,” řekl Gaudreau. “Je ráda, jak to všechno dopadlo, ale bude ráda, když dokončím školu a získám titul. To je jasné.”

A jelikož Johnny Gaudreau opravdu nemá mezi ušima prázdno, vrací se na léto do školy. Udělal by to, dodal, i kdyby se maminka nezmínila.

Gaudreau loni přerušil studia, aby okusil život profesionálního hokejisty. Omámil nejen fanoušky Calgary Flames, v jejichž barvách odehrál 80 zápasů základní sezóny, dal 24 branky, nahrál na 40 dalších, ve statistice + / - se umístil v kladném poli s +11, a nasbíral pouhých 14 minut trestů.

Kromě toho pomohl Flames překvapit v playoff, kde v 11 utkáních dál čtyři góly a na dalších pět nahrál, byl sice v minusu (-2), a na trestné lavici odpočíval šest minut.

A aby to drželo, byl Gaudreau jmenován jako jeden ze tří finalistů soutěže o Calderovu cenu (pro nejlepšího nováčka NHL). Soutěži s ním útočník Ottawa Senators Mark Stone a obránce Florida Panthers Aaron Ekblad.

To všechno je nádherné, připouští Gaudreau, ale teď se těší na něco úplně jiného.

“Spolužáci, s nimiž jsem došel až k poslední třídě, budou ještě v Bostonu,” řekl Gaudreau. “Promují 18. května, a to už tam budu, tak se půjdu podívat. Mám ve škole spoustu kamarádů. Už se těším, až se zase sejdeme.”

Gaudreau odehrál za Boston College během dosavadních tří let studia 119 zápasů, nastřílel tam 78 branek a na dalších 97 nahrál.

Ne, ne, ne, Johnny Hockey se nevrací do školy nastálo. Ale bude se tam vracet až do chvíle, kdy dostuduje a bude promovat.

Rodák z Carney’s Point ve státě New Jersey se na podzim vrátí do Calgar a doufá, že mužstvo naváže na značně úspěšnou letošní sezónu. Rozdíl bude hlavně v tom, že loni Flames leckoho zaskočili, ale teď se na ne budou všichni chystat.

Zvláště na první řadu ve složení Jiří Hudler, Sean Monahan a Johnny Gaudreau.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.