bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Petr Adler: kamera zachytila tvář zloděje pohárového prstenu

1. června 2018, 8:08

Petr Adler

Chlapík, který si pomohl k prstenu, který patří bývalému hráči Edmonton Oilers Normu Lacombeovi za jeho podíl na zisku Stanleyova poháru v roce 1988, udělal základní chybu: ukradl současně Lacombeovu peněženku a použil při nákupu jednoho z jeho úvěrových průkazů. Jeho podobu zachytila kamera, která zachycuje dění v jinak blíže neoznačeném krámku v městě Devon, zhruba 40 km jihozápadně od Edmontonu.

Královská kanadská jízdní policie (RCMP, zkráceně se jí říká Mounties) obrázek podezřelého pána zveřejnila (viz shora) spolu se žádostí, aby jí veřejnost pomohla při hledání.

Lacombe hrál golf na hřišti ve Stony Plain, městečku západně od Edmontonu, pár kilometrů vzdáleném od Spruce Grove, kde bývalé pravé křídlo Oilers bydlí. Než vystoupil z auta, aby se vydal na golfiště sejmul prsten a nechal ho, spolu s peněženkou, ve vozidle.

Krádeže si všiml až druhý den, když se vydal do nedaleké samoobsluhy na nákup.

Odcizený prsten se dá poznat velice jednoduše: kromě značky Oilers je na něm vyryt rok 1988 a Lacombeovo jméno a číslo v sestavě (19).

“Zvedá se  mi z toho žaludek,” řekl Lacombe. “Ten prsten má pro mne hodnotu jako vzpomínka na neopakovatelný zážitek. Nese mé jméno, je na něm mé číslo. Prsten vítěze Stanleyova poháru se nedá nahradit ničím. Je to snad moje nejoblíbenější vzpomínka na léta, kdy jsem hrál v NHL. Každý z nás sní o pohárovém vítězství, a já bych byl moc rád, kdybych ten prsten dostal zpět.”

Lacombe se narodil před 53 roky v Pierrefonds v Quebecu.

Po několika letech odehraných v dresu university v New Hampshire si ho vybrali v roce 1983 Buffalo Sabres jako desátého hráče v pořadí. První dvě profesionální sezóny odehrál na farmě (Rochester Americans) v Americké hokejové lize (AHL), další sezónu cestoval mezi Rochesterem a Buffalem, v sezóně 1986-1987 ho získali Oilers, za které odehrál ve čtyřech sezónách 133 zápasy. Kariéru v NHL ukončil v roce 1991, po dvou sezónách u Philadelphia Flyers.

Lacombeovou nejúspěšnější sezónou v barvách Edmontonu (a v NHL vůbec) byl ročník 1988-1989. To odehrál celkem 64 utkání, v nichž vstřelil 17 branek a přidal 11 nahrávek.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.