bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Petr Adler: novinář drbem přihodil olej na oheň dramatu Careyho Price

22. listopadu 2017, 21:29

Petr Adler

Takže konečně víme, co je za tajuplným zraněním brankářské jedničky Montréal Canadiens Careyho Price: milostivé paní se prý město znelíbilo a chce jinam. Tohle zveřejnil reportér listu Journal de Montréal Réjean Tremblay, a popudil tím paní Angelu Priceovou tak moc, že napsala na společenské sítí Instagram, že to je ohromný nesmysl. Na obrázku shora je rodinka Priceových (i s dcerkou Liv Anniston) v den, kdy se mužstvo Canadiens letos na jaře fotografovalo na památku v Bell Centre, zatímco na obrázku níže jsou ke spatření oba krásní mladí lidé s rozčileným vyjádřením milostivé paní.

Réjean Tremblay řekl rozhlasové stanici CHOI 98.1 FM v Québec City, že se doslechl, že paní Priceová měla svému manželovi říci, že jí vadí život v Montréalu, a že má dvě možnosti: buď výměnu (a přestěhování) někam jinam, dle jejího výběru, nebo rozvod.

Tremblay sice později řekl, že on sám téhle fámě nevěří, ale podle zcela hloupého přísloví, známého na celém světě (česky: na každém šprochu pravdy trochu), se montréalští hokejoví šílenci vyděsili.

Není známo, zda (nebo jak moc) je uklidnilo sdělení paní Priceové, že “jen pro vaši informaci sděluji, že se nerozvádím, ani nevyhrožuji rozvodem, a ani nechci odejít z Montréalu.”

Ba je úplně možné, že příznivce Les Habs neuklidnila ani věta, že paní Priceová považuje celou fámu za “docela zábavnou.”

Ono totiž tohle není prvně, kdy se paní Priceová rozzuřila.

Stalo se před zhruba dvěma roky: krátce před tím, než se mladá dvojice rozhodla oznámit světu, že očekává přírůstek do rodiny, sdělil radostnou zprávu reportér TSN John Lu na Twitteru, dokonce s naznačením očekávaného data porodu.

Nenapsal tehdy, odkud to ví. Neprozradil to ani později.

Paní Priceová tenkrát napsala, že to má za nepřípustný zásah do soukromí její rodiny. Dodala také, že má za skandální, že se ostatní příbuzní dozvědí radostnou zprávu ze sdělovacích prostředků a ne od těch, jichž se to týká.

“Těm, kteří tak opovážlivé oznámili naše těhotenství,” napsala tehdy paní Priceová, “měli byste se stydět. To bylo neuctivé, nevkusné a prostě kruté. Oznámení, že se stanete prvně v životě rodiči, to je zkušenost, kterou člověk zažije jen jednou v životě, a vy jste nás o tu zkušenost připravili. Právě lidé jako vy způsobují, že sportovci a jejich rodiny tady hrají neradi.”

Vysvětlila, že s manželem čekali na pravou chvíli, ale “proč by měli matka a otec, kteří čekají své první dítě, něco někomu oznamovali, když to za ne udělají bezcitné sdělovací prostředky?”

Takže ti, kteří si pamatují onen skandál z doby před dvěma roky, se vůbec nemuseli namáhat, aby uvěřili nejnovějšímu drbů.

Láska nebeská

Carey Price se seznámil se slečnou Angelou Webberovou v době, kdy hrával v mládežnické WHL za Tri-City Americans. Způsobila to její kamarádka, která tenkrát chodila s Careyho spoluhráčem, s nímž mladý Price na cestách k utkáním venku sdílel pokoj. Říká se tomu “rande naslepo” (blind date), a v tomto případě to dopadlo jako láska na první pohled.

Byli oddáni v Benton City ve státě Washington, nedaleko od nevěstina rodiště v Kennewicku.

Hned druhý den po svatbě letěl mladý Price, tehdy už člen Canadiens, do Calgar na přípravný tábor kanadské representace před olympiádou roku 2014.

Na zvědavě dotazy pak novomanželé odpovídali, že mladý pan si přál strávit líbánky s kolegou P.K. Subbanem.

Angela, nyní už Priceová, později řekla, že moc dobře věděla, co pro jejího tehdy nastávajícího znamená možnost pokusit se o nominaci na olympiádu, takže naopak, manželovi tuhle cestu moc přála.

Carey Price se sice narodil ve Vancouveru, ale je po matce napůl Indián kmene Ulkatcho (politicky korektní řečí příslušník prvních národů). Dětství strávil v indiánské obcí Anahim Lake v Britské Kolumbii; jeho snem je, že až odejde do důchodu, zřídí si a povede kuřecí farmu.

To, říká milostivá paní, by odpovídalo jeho předzápasové dietě: nudle s kuřetem. Vaří je ona sama.

Vůbec, dodala, vlastně jsou někdy jako oheň a voda: ona je ráda doma, zatímco manžel miluje život v přírodě, navíc je zuřivým fanouškem rodea.

A právě proto, vysvětlila, se spolu nenudí.

Nespokojené manželky

Nebylo by to prvně, kdy mužstvo přišlo o svoji hvězdu jenom proto, že manželka chtěla být jinde.

Když přišel obránce Chris Pronger ze St. Louis Blues k Edmonton Oilers, bylo to za tenkrát neslýchanou smlouvu: šest miliónů dolarů za sezónu.

To pro chlapce z ontarijského Drydenu, městečka, v němž žije něco pod osm tisíc obyvatel, byly strašné peníze. Ne však pro jeho ženu Lauren: ta totiž pochází z rodiny majitelů obrovské obchodní sítě jménem Walmart. Je dokonce jednou z hlavních dědiček. Mzda šesti miliónů dolarů za sezónu, to je pro ní kapesné. Ne na celou sezónu. Možná jen na měsíc. Nebo jen na pár neděl.

Nicméně, příznivci Oilers si možná všimli (nebo také ne), že tehdejší kouč Craig MacTavish začal někdy v prosinci vyzdvihovat po každém utkání vynikající výkon Chrise Prongera. Činil tak i ve chvílích, kdy každý, kdo ten zápas viděl, musel krčit rameny a zvedat obočí.

Důvod byl prostý: Pronger dal zhruba těsně před vánoci najevo, že by se rád stěhoval někam jinam. Neříkal (a ani nikdy později neřekl) proč. Jenom říkal že.

Rozeštval tím sice kabinu Oilers na pokraj veřejného skandálu, jenže v NHL platí přísné pravidlo, že co je v kabině, zůstane v kabině. Drby se dostavily teprve poté, kdy po skončení finále Stanleyova poháru (Oilers prohráli v sedmém zápase finále proti Carolina Hurricanes rozdílem jediné branky, protože ta do prázdné sítě se mezi slušnými lidmi nepočítá).

Tehdejší generální manažer Kevin Lowe měl dvě možnosti. Mohl Prongerovi říci: odejdeš, zajisté, ale až ve chvíli, až se to bude hodit mužstvu nebo až ti vyprší smlouva. Druhá možnost: začít okamžitě hledat, jak se říká v řeči NHL, druhého do tance (a dance partner).

Lowe, jako bývalý špičkový hráč, moc dobře věděl, že druhá možnost bude lepší: Prongerův postoj z něj vzápětí udělal ohnisko tzv. rakoviny v kabině.

Ta rakovina ale zůstala i po jeho odchodu: hráči se znamenitě rozcházeli v názoru. Jediný klad mohl uznat jeden z mladých lidí, kteří přišli do Edmontronu výměnou z Anaheimu: Ladislav Šmíd. Tomu Prongerův odchod otevřel dveře do NHL.

Drby o důvodech paní Prongerové se lišily.

Podle prvního prý strašně nesnášela, že má manžela tak slavného, že když si s ním vyjde, kupříkladu, na nákladnou večeři do některé z lepších vývařoven města, vždy se objeví alespoň jeden člověk, který ho pozná, ba jsou mezi nimi i tací, kteří ho mezi chody žádají o autogram, ano, ano, třeba tady na tenhle ubrousek, děkuji vám a dobrou chuť přejí.

Podle druhého prý ještě více nesnášela, že má manžela tak slavného, že prý svedl nějakou pohlednou televizní reportérku tak dobře, že jí uvedl do jiného stavu.

Oba dva drby zůstaly nepodložené a samotný Pronger se k ním odmítl vyjadřovat. Podstatný zůstal výsledek: Pronger v létě putoval do Anaheimu, a Lowe při uzavření dohody řekl tamnímu tehdejšímu generálnímu manažerovi Brianu Burkemu, že mu právě pomohl ke Stanleyovu poháru.

Jak vidno, mezi těma dvěma odchody je podstatný rozdíl. Ten první se (zatím) neuskutečnil, ten druhý ano, ale v obou případech platilo: cherchez la femme. Jednou právem rozzlobenou, podruhé rozmazlenou.

Pro ty, jímž je francouzština lhostejná: za vším hledej ženu.

I za tím nejpitomějším drbem Réjeana Tremblaye.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.