bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Petr Mrázek: Nebylo těžké, vrátit se po zranění zpět do akce. Cítil jsem se dobře

11. května 2019, 7:25

Jiří Sameš

V noci na pátek, 10. května, začalo finále Východní konference letošního play-off National Hockey League. Carolina Hurricanes se přitom v prvním zápase mohli znovu opřít o českého brankáře Petra Mrázka, jenž se vrátil po zranění. Uspět se jim však nepodařilo.

Hurricanes po 40 minutách drželi v prvním zápase konferenčního finále na ledě Bostonu Bruins vedení 2:1.

Účet sice už na konci třetí minuty otevřel útočník Medvědů Steven Kampfer. O necelou minutu později ale odpověděl při přesilovce útočník Sebastian Aho a krátce před polovinou utkání se střelecky prosadil útočník Greg McKegg.

V závěrečné periodě se ovšem Canes dostali do potíží, co se vyloučení týče. Bruins se naopak dostali do hry, otočili skóre ve svůj prospěch a nakonec zvítězili přesvědčivě 5:2.

Jak už bylo naznačeno výše, do brankoviště Caroliny se pro uvedený duel vrátil po zranění v dolní části těla Petr Mrázek.

„Moc bych si přál, abych ten zápas vyhrál," neskrýval Mrázek zklamání po úvodní porážce.

Sedmadvacetiletý rodák z Ostravy v utkání zaznamenal celkem 23 úspěšných zákroků. Zdravotní komplikace si mimochodem přivodil 28. dubna, ve druhém zápase druhého kola proti New Yorku Islanders.

„Nebylo nějak těžké, vrátit se zpět do akce. Byl jsem mimo 10 dní, takže se nejednalo o delší období. Cítil jsem se dobře," podotkl Mrázek.

Hurricanes v této fázi sezony pochopitelně neoznámí jméno gólmana pro druhé utkání konferenčního finále předem. Počkat si tak budeme muset znovu až na okamžik, kdy oba týmy nastoupí k předzápasovému rozbruslení.

Ačkoliv mezi třemi tyčemi proti Islanders výborně zaskočil brankář Curtis McElhinney, panuje přesvědčení, že by důvěru měl dostat opět Mrázek.

„Petr chytal dobře. Ve třetí třetině jsme ho tam v tom nechali vykoupat. Za mě ale jinak on odvedl solidní práci," řekl na adresu Mrázka po prvním zápase hlavní trenér Canes Rod Brind'Amour.

„Odchytal velmi dobré utkání. Je především na nás, abychom před ním zahráli lépe," přidal se McKegg.

Druhý zápas mezi Bruins a Hurricanes je na programu v neděli, 12. května, od 21:00 SEČ, znovu v Bostonu. Podaří se Canes srovnat stav série?

„V podobné situaci jsme už byli v prvním kole s Washingtonem. To nám teď může pomoci," věří Aho.

Podpoří Carolinu při této příležitosti z brankoviště svými výkony Mrázek? 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.