bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pettersson řádil i druhou sezonu. Mohu hrát lépe, hlásí talent Canucks

5. července 2020, 10:23

Matěj Hodoval

Vancouver se může pyšnit mimořádně talentovanými mladíky, kteří by měli klub vrátit opět mezi pravidelné uchazeče o nejcennější trofej. Mezi lídry týmu se ve svých jednadvaceti letech řadí jeden z nich – Elias Pettersson.

Na draftu v roce 2017 si Nucks zvolili Petterssona z páté pozice. Kdyby se výběr talentů zpětně opakoval dnes, byl by rodák ze Sundsvallu bezesporu mezi třemi elitními mladíky.

Vždyť švédský forvard dokázal ve svých premiérových dvou sezonách v National Hockey League pokaždé nasbírat 66 kanadských bodů. Vloni na tento počin potřeboval jednasedmdesát utkání, letos to stihl v šestaosmdesáti duelech.

Dle svých slov však stále nenaplnil svůj potenciál. „Se svou druhou sezonou v NHL jsem spokojený, ale myslím, nebo vím, že mohu hrát ještě lépe,“ hlásí velmi talentovaný útočník.

Letos si 188 centimetrů vysoký hokejista pochvaloval spolupráci především s Tylerem Toffolim, jenž v průběhu roku přišel z Los Angeles. „Od prvního zápasu, který jsme spolu odehráli, to klapalo. Je to střelec, umí vytvářet šance. Nebylo těžké pochopit jeho styl hry.“

Pettersson si nasadil laťku vysoko již během své nováčkovské sezony, kdy se mu podařilo získat Calderovu trofej pro nejlepšího zelenáče ročníku. I tak však dokázal, že to nebyl omyl. Druhý rok bývá často pro mladíky záludný, on nicméně potvrdil, že patří mezi velké hvězdy.

„První sezona byla hodně dobrá. Řekl bych ale, že v posledních dvaceti, třiceti zápasech jsem nebyl tak dobrý, nicméně hodně jsem se z toho naučil,“ vzpomíná.

A jak vidí vancouverská čtyřicítka letošní boje o ocenění nováčka roku? „Quinn (Hughes, obránce Canucks) to chce vyhrát, Cale Makar je také výborný hráč. Snad to Quinn vyhraje, bezesporu má dobré šance a byl bych na něj opravdu pyšný,“ drží palce svému parťákovi Pettersson.

Oba dva zmínění mladíci ještě letos mohou celé lize ukázat, co v nich je. Kosatky totiž patří mezi čtyřiadvacet mužstev, pro která sezona pokračuje kvalifikačním kolem. Na Petterssona a spol. čeká Minnesota. 

„Je to risk, ale dodržujeme veškeré instrukce a snad se bude znovu hrát. To je důvod, proč tu všichni jsme – chceme hrát,“ říká o obnovení ročníku Švéd.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.