bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Peverley ukončil kariéru, pracovat bude ve vedení Dallasu

5. září 2015, 17:05

Matěj Mayer

Třiatřicetiletý útočník Rich Peverley oznámil v pátek ze zdravotních důvodů ukončení své bohaté kariéry v NHL a dále bude v organizaci Dallas Stars pracovat jako koordinátor hráčského vývoje. „Chtěli bychom pogratulovat Richovi a jeho rodině ke skvělé hráčské kariéře a těšíme se na spolupráci a jeho přínos pro klub v nové roli,“ řekl Jim Nill, generální manažer texaského týmu.

Peverley se v loňské sezoně snažil vrátit na led poté, co se zhroutil na střídačce během utkání mezi Dallas Stars a Columbus Blue Jackets, jež se hrálo 10. března 2014. Byl mu diagnostikován nepravidelný srdeční tep, kvůli čemuž musel na operaci už před sezonou 2013-14. Na druhou musel hned devět dní po tomto nepříjemném incidentu. V té chvíli už začalo být jasné, že kariéra vítěze Stanleyova poháru 2011 je vážně ohrožena.

„Chodil jsem na cvičení, kde mě monitorovali. Lékaři prověřovali všechny možnosti, aby zjistili, jestli bych ještě mohl hrát,“ řekl Peverley pro Dallas Morning News. „Je to velice komplikované. Zjistil jsem, že neexistuje léčba, které by zabrala na sto procent. Bohužel už nemohu dále hrát,“ konstatoval smutně forvard.

Bývalý centr Nashvillu, Atlanty, Bostonu a Dallasu strávil už loňskou sezonu v trenérském týmu záložního celku Hvězd, kde působil jako dobrovolný asistent trenéra, pomáhal také během domácích zápasů Stars. Nyní ve své nové roli bude cestovat a sledovat nadějné prospekty Dallasu v univerzitních a juniorských ligách.

Peverley prokázal velkou vůli už na začátku své kariéry, když se dokázal jako nedraftovaný hráč v NHL prosadit. Celkem odehrál 442 zápasů v základní části, ve kterých zaznamenal solidních 241 bodů (84+157). V play-off přidal dalších 59 startů a 21 bodů (9+12). Jeho kariérním maximem bylo 55 bodů (22+33) v sezoně 2009-10, během níž nastupoval v dresu Atlanta Thrashers. Na nejcennější trofej si sáhnul v roce 2011 jako člen Boston Bruins.

Ačkoli návrat na kluziště NHL nepřipadá v úvahu, Peverley řekl, že je schopný žít bez jakýchkoliv omezení. „Jsem schopen pracovat téměř na denní bázi. Můžu si zahrát hokej s kamarády, nyní například hraji ve fotbalové lize. Užívám si život a nemám žádné obavy o své zdravý,“ uzavřel.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.