bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Phil Kessel v Air Canada Centre jako host, nad startem Jaromíra Jágra visí otazník

31. října 2015, 17:00

Jan Prošek

National Hockey League pokračuje ve svém jízdním řádu. Na programu je hned desítka zápasů. Phil Kessel vůbec poprvé od svléknutí dresu Maple Leafs přicestuje do Air Canada Centre jako host. Do hry by se v brance Detroitu měl dostat Petr Mrázek. Florida doufá, že jí v dnešním zápase pomůže Jaromír Jágr.

18:00 New Jersey Devils – New York Islanders

Ostrované vyhráli v minulé sezóně všechny čtyři vzájemné zápasy. Kapitán John Tavares nasbíral pět bodů (2+3). Hostujícímu týmu v letošním ročníku skvěle vychází hra v oslabení. V posledních třiadvaceti početních nevýhodách neinkasoval gól, což činí úspěšnost 91,7 %. Levé křídlo domácích Jiří Tlustý vynechal páteční trénink a spekuluje se o tom, že by mohl do tohoto zápasu nastoupit. V nepřítomnosti českého hráče vyplnil jeho místo v sestavě Stefan Matteau. Centr Travis Zajac zaznamenal v předchozích pěti zápasech sedm bodů (4+3).

20: 00 Dallas Stars – San Jose Sharks

San Jose povolalo z farmy pro dvouzápasový venkovní trip dva hráče (Bryana Lerga a Dylana Demeloa). Kouč týmu se nechal slyšet, že ještě neví, kterého brankáře nasadí do hry. Faktem je, že lepší statistiky má Alex Stalock. Domácí trenér má důvod k radosti. Jeho svěřencům se start do sezóny povedl, mají bilanci 8-2-0. Lindy Ruff vyzdvihl skvělé výkony brankářů Kariho Lehtonena a Antti Niemiho. Rovněž pochválil útok, neboť tým vstřelil pětatřicet branek v deseti zápasech. Co se týká přesilových her, tak ty daleko lépe umí hráči Dallasu.

21:00 Los Angeles Kings – Nashville Predators

Nashville pokračuje v zápasech se soupeři z Kalifornie. Který z brankářů bude hájit brankoviště, není jasné. Podle deníku Tennesian neudělali Predátoři během tréninku změny v sestavě. Los Angeles by rádo vyhrálo sedmý zápas v řade. Po nepřesvědčivém startu sezóny se Králové dostávají do herní pohody. V brance pravděpodobně nastoupí Jonathan Quick. Kanadské bodování hostů táhle James Neal (6+3), nejproduktivnějším hráčem domácích je Jeff Carter (3+6).

00:00 Toronto Maple Leafs – Pittsburgh Penguins

Útočník hostí Phil Kessel bude hrát v Air Canada Centre poprvé od doby, kdy byl vytrejdován Torontem do Pittsburghu. Kessel odehrál za Toronto šest sezón, vstřelil 181 branek. „Odvádí pro nás dobrou práci,“ řekl generální manažer Tučňáků v rozhovoru pro rádio TSN 1050 Toronto. „Do týmu přinesl pohodu, lidsky zapadl do kolektivu,“ pokračoval. V brance by se měl představit Marc-André Fleury. Toronto se vrací domů po prohře 1:3, kterou utrpělo v Madison Square Garden. V domácím brankovišti by měl být tentokrát James Reimer, protože Jonathan Bernier chytal proti Rangers.

00:00 Ottawa Senators – Detroit Red Wings

V brance hostujícího týmu se představí Petr Mrázek, který si tak připíše šestý start v letošní sezóně. Tuto informaci přinesl server Free Press. Detroit prohrál šest z posledních sedmi zápasů, tuto nepříznivou sérii by chtěl zastavit. „Myslím si, že během této sezóny musíme být více aktivní před brankou soupeřů, musíme dorážet kotouče,“ nabádá spoluhráče kapitán Henrik Zetterberg. Mezi třemi domácími tyčemi nastoupí Craig Andersen. Podle ottawského tisku by se do sestavy mohl vrátit Mike Hoffman, který vynechal tři zápasy vinou zranění v dolní části těla.

00:00 Tampa Bay Lightning – Boston Bruins

Boston se v současné době veze na vítězné vlně, z posledních šesti zápasů hned pět vyhrál. V pátek porazil 3:1 Floridu, které ještě chyběl Jaromír Jágr. Kdo nastoupí v brance, to není jisté, oba brankáři podávají dobré výkony. Tampa se trápí v koncovce, v posledních třech zápasech vstřelila pouze jeden gól. Navíc mimo hru zůstávají Cedric Paquette (kotník) a Jonathan Drouin (dolní část těla). Tito dva hráči v pátek netrénovali a předpokládá se, že zápas vynechají. V brance dostane důvěru Ben Bishop.

00:00 Florida Panthers – Washington Capitals

Podle informací deníku The Washington Post by měl v brance Capitals nastoupit Philipp Grubauer, který si tak připíše druhý start v sezóně. Útočník Alexandr Ovečkin zaznamenal alespoň bod v sedmi z osmi zápasů, do nichž nastoupil. V brance domácích dostane prostor Al Montoya. Panteři se musí aktuálně obejít bez dvou členů elitní formace. Aleksandera Barkova a Jaromíra Jágra. Barkov zcela jistě nenastoupí, ale start Jaromíra Jágra možný je. Florida i Washington mají prakticky stejné procento využití přesilových her.

00:00 Columbus Blue Jackets – Winnipeg Jets

Winnipeg zahajuje čtyřzápasový venkovní trip, který pak pokračuje utkáním v Montrealu. Z následujících deseti zápasů odehrají Jets mimo svůj domovský stánek hned devět. Kouč Paul Mourice neřekl, který brankář nastoupí, nicméně Michael Hutchinson startoval ve dvou z posledních tří utkání. Winnipeg nemusí dělat změny v sestavě, zranění se mu v současné době vyhýbají. Nováček Nikolaj Ehlers má sérii pěti zápasů, ve kterých získal bod - tři góly a dvě asistence). Domácí útočník Brandon Saad nehrál páteční zápas a jeho zdravotní stav zatím nebyl ohlášený. Blue Jackets se po katastrofálním vstupu do sezony zvedají a vyhráli dva z posledních tří zápasů.

01:00 St. Louis Blues – Minnesota Wild

V brance hostů začne Darcy Kuemper. Wild se budou muset obejít bez pomoci útočníka Justina Fontaina, který opustil v čase 21:17 páteční duel s Chicagem. Mezi ním a Andrew Desjardinsem došlo ke kontaktu koleno na koleno. Domácí obránce Kevin Shattenkirk se účastnil pátečního tréninku, ale jeho stav pro tento duel je neznámý. Shattenkirk vynechal sedm po sobě jdoucích zápasů. Útočník Scottie Upshall, který chyběl v předchozím zápase, by mohl být připravený. Gólman Jake Allen, který v posledních dvou zápasech inkasoval jednu branku ze 49 střel, by dnes měl dostat přednost.

03:00 Edmonton Oilers – Calgary Flames

Gólman Flames Karri Rämö, který byl ve čtvrtek povolaný z farmy v AHL, by měl nastoupit do tohoto zápasu. Hosté by se měli zlepšit v defenzivní činnosti, neboť inkasovali celkem 46 branek, což se nejvíce z celé NHL. Domácímu týmu by se do sestavy mohl vrátit obránce Griffin Reinhart, který nehrál od 18. října. Dařilo se Leonu Draiseitlovi. Ten odehrál svůj první zápas v letošní sezóně a vstřelil dvě branky. Kdo bude hájit domácí brankoviště, to ještě jisté není.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.