bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Philadelphia a brankáři. Nekonečná sága pokračuje, Flyers se teď spoléhají na farmáře

7. listopadu 2018, 10:15

Vojtěch Balon

Že Flyers dlouhodobě sžírají problémy na postu brankáře, je známý fakt. Pensylvánskému celku nevytrhl trn z paty Ilja Bryzgalov, Ray Emery (budiž mu země lehká), Steve Mason ani Petr Mrázek. A Současný tandem Brian Elliott - Michal Neuvirth také rozhodně nezáří; a oba dva navíc skončili na marodce.

Philadelphii tak zbyli už jen zamýšlení farmáři Calvin Pickard a Alex Lyon (na snímku), jenž byl k prvnímu týmu povolán před pondělním utkáním na ledě Arizony (5:2). Lyon musí zaskakovat za Michala Neuvirtha, který po doléčení zranění odchytal jediný zápas (v něm schytal šestigólový příděl od New York Islanders) a poté byl umístěn zpět na marodku.

Na snímku zachycený Alex Lyon proti Coyotes kryl záda Pickardovi a ne Brianu Elliottovi, jenž si při nedělním tréninku přivodil zranění po srážce se spoluhráčem Travisem Konecnym. Zranění zkušeného gólmana přidělalo trenérovi Hakstolovi spoustu starostí, kouč Flyers se totiž v nejbližších dnech bude muset spolehnout na brankářský tandem, který má k ideálu daleko.

Pickard průměrně inkasuje bezmála čtyři góly na zápas s bídnou úspěšností zákroků 87,6%, Lyon má ve svých pětadvaceti letech na kontě jen jedenáct odchytaných zápasů v NHL. Kdovíjaké vylepšení této nezáviděníhodné situace v brankovišti Flyers se ale nedá očekávat ani po návratu uzdravujícího se Elliotta, jeho statistiky totiž letos nápadně připomínají ty Pickardovy...

Jen těžko se dá chápat fakt, že bývalé ani současné vedení klubu nedokázalo za ta léta zcela evidentní slabinu Flyers vyřešit. Příznivci Philadelphie úpěnlivě čekají na nástup bývalého kanadského juniorského reprezentanta Cartera Harta, jehož Letci ulovili na předloňském draftu.

Dokud ale nebude teprve dvacetiletý Hart připraven na nejlepší hokejovou soutěž světa, budou muset sledovat nejisté a často zraněné Elliotta s Neuvirthem a jejich náhradníky z AHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.