bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pikantní setkání pro Todda McLellana. První série play off s Oilers proti bývalému týmu

13. dubna 2017, 15:00

Jiří Lacina

Mohl by to být „X“ faktor, doufají v Edmontonu. Tajný trumf. Rozhodující prvek. Oilers nastupují do série proti Sharks s drobnou výhodou. Na střídačce mají muže, který San Jose sedm let vedl. Včetně asistentů. Jay Woodcroft a Jim Johnson následovali Todda McLellana z někdejší štace do Edmontonu. Teď stojí všichni tři proti svému bývalému týmu.

„Sérii to jen přidává na emocích,“ smál se Milan Lucic, který přišel do Edmontonu v létě z Los Angeles. „Celý jejich bývalý trenérský štáb je na naší straně. Je to Toddova první série s Oilers v play off a hned proti jeho bývalému klubu. Se San Jose se mu docela dařilo. Dělali play off každý rok, došli do finále konference, takže pod Toddem byli docela úspěšní.“

„Bude to přidaná zábava,“ věří Lucic.

McLellan odkoučoval se San Jose 540 zápasů základní části a 62 v play off. V roce 2015 dotáhl národní tým Kanady, plný mladých rychlých hokejistů, k suverénnímu titulu na mistrovství světa v Praze a Ostravě. Javorový list neztratil na turnaji ani bod, ke zlatu protančil vyřazovací částí po výsledcích 9:0, 2:0 a 6:1. Nato přijal McLellan výzvu a převzal podobně mladý a talentovaný tým Edmontonu.

Loni to ještě bylo trápení, letos už Oilers dovedl po jedenácti letech do play off. V mužstvu má velké zbraně. Především Connora McDavida, kterého v sezóně značně vytěžoval a jenž se jako jediný dostal na hranici 100 bodů. Pak jeho spoluhráče Leona Draisaitla, který skončil se 77 body osmý v ligové produktivitě. Žádný jiný tým neměl v základní části produktivnější dvojici než Edmonton.

Před začátkem série McLellan nicméně odmítl, že zrovna jeho přítomnost na lavičce Oilers sérii rozhodne. „Je to rovnocenné,“ řekl s odfrknutím. „Hráči San Jose nás znají stejně dobře.“

Kalkulaci, že může nadcházející vývoj prvního kola zásadně ovlivnit, odmítá. „Budu stát na střídačce, možná se budu trochu potit, ale nejsem to já, kdo by rozdával po ledě hity nebo blokoval střely. Hráči musí jít a hrát. Náš soupeř má taky dobré trenéry a dobrý tým.“

Úplně bagatelizovat však tuto výhodu nelze. Trenéři Oilers se nepochybně zaměří na slabiny soupeře, rozeberou pro své hokejisty každého jednotlivce z kabiny Sharks. „Z naší strany je pravda, že trenéři pravděpodobně znají jejich tým lépe než kdokoli jiný, hráli jsme proti nim v sezóně ale už víckrát, abychom je taky poznali a věděli, co jejich klíčoví hráči dělají,“ řekl Jordan Eberle.

Série začala ve středu a v prvním utkání znalost soupeře výhodou nebyla. Oilers neprohráli doma od 12. března, ani tento fakt nepomohl. Sharks stále chybí Joe Thornton, který pár dnů před koncem základní části věřil, že bude pro play off v pořádku. Ani jeho absence hostům neuškodila. Žraloci vyhráli po gólu Melkera Karlssona ze 4. minuty prodloužení 3:2 a do play off vstoupili vítězně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.