bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pikantní souboj mezi Pens a Caps, obhájce Prezidentovy trofeje zavítá na led Rangers

4. října 2018, 19:12

Jiří Sameš

Druhý hrací den nové sezony National Hockey League nabídne celkem 10 zápasů. Ozdobou noci ze čtvrtka 4. na pátek 5. října přitom bude duel mezi dvěma velkými rivaly, ve kterém Pittsburgh Penguins přivítají Washington Capitals. Nashville Predators, vítězové loňské základní části, zase zavítají na led New Yorku Rangers. Zajímavou podívanou pak nabídne zcela jistě také střetnutí mezi týmy St. Louis Blues a Winnipeg Jets.

01:00 Buffalo Sabres – Boston Bruins

Sabres skončili v minulé sezoně se ziskem 62 bodů na posledním, jednatřicátém místě zámořské soutěže. Během letní přestávky ovšem posílili o pár dobrých hokejistů, a letos by tak mohli předvádět lepší výkony.

Svůj první zápas v NHL odehraje dnes v noci jednička draftu 2018 – švédský obránce Rasmus Dahlin. Do brankoviště Šavlí se pak zcela jistě postaví Carter Hutton.

Bruins už mají za sebou úvodní zápas nové sezony. Na ledě Washingtonu ovšem v noci ze středy na čtvrtek prohráli vysoko, 0:7.

Zápas proti Caps zahájil mezi třemi tyčemi Tuukka Rask, avšak v 28. minutě byl po páté obdržené brance vystřídán Jaroslavem Halákem. Slovenský brankář by měl podle dostupných informací zahájit dnešní duel proti Sabres. 

01:00 Pittsburgh Penguins – Washington Capitals

Po zisku dvou Stanley Cupů v řadě loni Penguins dokázali dokráčet „pouze“ do druhého kola play-off. Zde jim vystavil stopku po šestizápasové bitvě dnešní soupeř, tedy Washington.

Tým Pens se během léta příliš nezměnil. V letošní sezoně by svěřenci Mikea Sullivana mohli pomýšlet znovu na nejvyšší cíle. Očekává se, že do brány pošlou na úvodní zápas sezony svou jedničku, Matta Murrayho.

Capitals vstoupili do sezony 2018/2019 v noci ze středy na čtvrtek, přičemž doma porazili Boston jednoznačně, 7:0. Brankář Braden Holtby přitom pochytal všech 25 střeleckých pokusů soupeře. Dvakrát se v utkání podařilo skórovat útočníkovi Jevgeniji Kuzněcovovi, jednou se mimochodem trefil i ruský kanonýr Alex Ovečkin.

V bráně Washingtonu se dnes v noci pravděpodobně objeví znovu Holtby.

01:00 Carolina Hurricanes – New York Islanders

Loňská neúčast v play-off byla pro Hurricanes už devátou v řadě za sebou. Mužstvo z Raleighu by určitě letos rádo tuto děsivou sérii ukončilo. Pomoci by k tomu měli i nově příchozí obránci Calvin de Haan, Dougie Hamilton či útočník Micheal Ferland.

Mezi tři tyče se za Canes proti Islanders postaví český brankář Petr Mrázek. Debutovat pak v NHL bude druhá volba posledního draftu – ruský útočník Andrej Svečnikov.

Taktéž Islanders mají po minulé sezoně co napravovat. Loni totiž skončili až na sedmém místě Metropolitní divize, jedenáctém místě Východní konference. Během letní přestávky navíc tým přišel o hvězdného útočníka Johna Tavarese. 

Ostrované, jejichž novým trenérem je mimochodem Barry Trotz, vyrukují proti Carolině v bráně zřejmě s Thomasem Greissem.  

01:30 New York Rangers – Nashville Predators

Také Rangers budou vyhlížet letos lepší sezonu. Vstoupí do ní ovšem zápasem proti velmi těžkému soupeři – Nashvillu. Následně je navíc bude čekat dvouzápasový trip, při kterém narazí na Buffalo a Carolinu.

Jezdci své mužstvo během letní přestávky nikterak neposílili. Jedinou novou tváří se stal totiž pouze obránce Fredrik Claesson. Do brány postaví Rangers proti Preds svou jedničku, Henrika Lundqvista.

Predators byli loni považováni za jednoho z největších favoritů na zisk Stanley Cup. Tým také ovládl základní část, když si připsal 117 bodů (nejlepší sezona v historii klubu). V play-off ovšem poté svěřenci Petera Laviolettea nenaplnili očekávání a vypadli ve druhém kole.

Také letos patří Predátoři k hlavním favoritům. Mužstvo se oproti minulé sezoně prakticky vůbec nezměnilo. V brankovišti se v úvodním zápase představí Pekka Rinne.

01:30 Ottawa Senators – Chicago Blackhawks

Minulá sezona byla v podání Senators velkou mizérií. Předloni si mužstvo zahrálo konferenční finále, loni ovšem zaznamenalo pouze 67 bodů a skončilo na Východě až na předposlední, patnácté příčce.

Sens vstoupí do nové sezony zápasem proti Blackhawks. Následně se vydají na dvouzápasový trip, ve kterém narazí na dva divizní soupeře – Toronto Maple Leafs a Boston. Dnes v noci by měli mít Senátoři v bráně Craiga Andersona.

Blackhawks se loni poprvé od sezony 2007/2008 nedostali do vyřazovacích bojů. Pro tým z Windy City to bylo samozřejmě velké zklamání, přičemž se dokonce mluvilo o odchodu trenéra Joela Quennevillea. Nakonec se ale tak nestalo.

Případný úspěch Černých jestřábů v letošní sezoně bude hodně záviset na zdraví brankáře Coreyho Crawforda. Ten by se měl poprvé po zranění objevit mezi třemi tyčemi 18. října. Do té doby budou brankářskou dvojici Chicaga tvořit Cam Ward a Anton Forsberg. Právě první jmenovaný by měl odchytat dnešní zápas proti Ottawě.

01:30 Detroit Red Wings – Columbus Blue Jackets

Red Wings v minulé sezoně zaznamenali druhý nepostup do play-off po sobě, když si v 82 zápasech připsali pouze 73 bodů. Jejich novými tvářemi se během léta stali brankář Jonathan Bernier a útočníci Chris Terry, Thomas Vanek. Velmi smutnou zprávou ale bylo pro mužstvo ukončení kariéry Henrika Zetterberga.

Detroit, který se následně vydá na dvouzápasový trip do Kalifornie, pošle proti Columbusu do brankoviště Jimmyho Howarda. Debutovat v nejlepší hokejové lize světa mimochodem budou čeští obránci Filip Hronek, Libor Šulák.

Blue Jackets se loni dostali znovu do play-off, znovu však zároveň vypadli hned v prvním kole. Během letní přestávky příliš změn neudělali, a tak budou o třetí postup do vyřazovacích bojů v řadě usilovat s téměř stejným týmem.

Modrokabátníci odehrají další zápas hned zítra, doma proti Carolině. Dnes v noci se mimochodem v jejich bráně objeví Sergej Bobrovskij. 

02:00 St. Louis Blues – Winnipeg Jets

Blues v minulé sezoně jen těsně nepostoupili do play-off. Obsadili deváté místo v konferenci, přičemž na poslední postupující tým, Colorado Avalanche, ztratili pouhý jeden bod. 

Do letošní sezony vstoupí hokejisté St. Louis sérií tří zápasů doma. Po Winnipegu přivítají ještě Chicago a Calgary. Mezi tři tyče dnes trenér Mike Yeo postaví Jakea Allena.

Loňská sezona byla pro Jets úspěšná. Kanadský tým obsadil po základní části druhé místo se ziskem 114 bodů, přičemž v play-off následně dokráčel až do konferenčního finále. Zde ovšem nestačil v pětizápasové bitvě na Vegas Golden Knights.

Tryskáči budou mít i v letošní sezoně mladý a velmi kvalitní tým, který se bude pohybovat na špici NHL. Jeho velkou hvězdou je mimochodem brankář Connor Hellebuyck. Očekává se, že právě loňský finalista Vezinovy trofeje v bráně zahájí dnešní duel proti Bluesmanům. 

02:30 Dallas Stars – Arizona Coyotes

Šesté místo v Centrální divizi, desáté místo v Západní konferenci, 92 bodů, nepostup do play-off. To je loňská vizitka hokejistů Stars. Tým do nové sezony vstoupí s novým trenérem, kterým je Jim Montgomery. Novými tvářemi mezi hokejisty jsou pak brankář Anton Chudobin, obránce Roman Polák a útočníci Blake Comeau, Valerij Ničuškin.

Dallas má hned na úvod nového ročníku NHL k dispozici sérii čtyř zápasů doma. Dnes v noci se v jeho bráně samozřejmě objeví jednička, Ben Bishop.

V poušti se zřejmě už konečně blýská na lepší časy. Coyotes skončili v posledních dvou sezonách hluboko v poli poražených, letos by se ale mohli vyřazovacím bojům přiblížit. Během léta posílili například o útočníka Alexe Galchenyuka.

Do brankoviště Kojotů se dnes v noci na ledě Stars postaví Antti Raanta, který loni patřil statisticky k nejlepším brankářům. 

03:00 Colorado Avalanche – Minnesota Wild

Avalanche loni postoupili s odřenýma ušima do play-off. Zde byl ovšem jejich pobyt krátký, když vypadli hned v prvním kole po šesti zápasech s Nashvillem.

Cílem Avs letos bude navázat na loňský postup do vyřazovacích bojů. Sezonu 2018/2019 zahájí tým sérií dvou zápasů doma po sobě. Po Minnesotě totiž Colorada přivítá ještě Philadelphii Flyers. Dnes proti Divočině bude chytat Semjon Varlamov.

Wild se v minulé sezoně rovněž podařilo postoupit do play-off. Dovolená však pro mužstvo začala ještě dříve, než pro jejich dnešního soupeře. Hokejisté Minnesoty totiž vypadli v prvním kole po pěti zápasech s Winnipegem.

Po úvodním zápase sezony na ledě Colorada bude mít Divočina následně k dispozici třízápasový homestand. Dnes v její bráně mimochodem nastoupí jednička, Devan Dubnyk.

04:00 Vegas Golden Knights – Philadelphia Flyers

Golden Knights prožili doslova fantastickou premiérovou sezonu v NHL. Stali se totiž vítězem Pacifické divize, přičemž následně v play-off dokráčeli „senzačně“ až do finále Stanley Cupu. Zde ale nakonec nestačili na Washington. 

Hokejisté Vegas se samozřejmě budou snažit podobný úspěch zopakovat i letos. Během léta získali například Maxe Paciorettyho, Paula Stastného. Přišli ale zase na druhou stranu o Jamese Neala či Davida Perrona. Chytat za Zlaté rytíře dnes v noci bude Marc-André Fleury.

Loňská sezona byla pro Flyers poměrně úspěšná. Mužstvu se totiž podařilo po roční pauze znovu postoupit do vyřazovacích bojů. 

Letce během léta posílili obránce Christian Folin a útočník James van Riemsdyk. Odešli naopak brankář Petr Mrázek, obránce Brandon Manning a útočníci Valtteri Filppula, Matt Read.  Philadelphie vstoupí do nové sezony dvouzápasovým tripem. Mezi třemi tyčemi dnes bude mít Briana Elliotta.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.