bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pittsburgh bez hvězd. Tučňáci přišli o Malkina s Letangem

22. ledna 2015, 12:00

Tomáš Zatloukal

Pittsburgh si v posledních letech vybírá smůlu na zranění měrou vrchovatou. A sezóna 2014-15 není výjimkou, po epidemii příušnic, které se nevyhnuly ani největší týmové opoře Sidney Crosbymu, a ztrátách Blakea Comeaua s Patricem Hörnqvistem přichází další tvrdé rány pro Pens. Jevgenij Malkin kvůli blíže nespecifikovanému problému nenastoupí v Utkání hvězd, Kris Letang utrpěl otřes mozku a je mimo hru na neurčito. Oba platí za klíčové muže Johnstonova kádru.

Letang s Malkinem vynechali dnešní mač s Chicagem Blackhawks, ostře sledovanou bitvu dvou předních celků NHL. A hned bylo vidět, že svému mužstvu na ledě výrazně schází, Pens prohráli 3:2 po samostatných nájezdech, přičemž museli dohánět dvoubrankové manko. Zachránil je až hrdina z těch nejneočekávanějších, o bod za remízu v normální hrací době se postaral Zach Sill, 26letý farmář, který vstřelil premiérový gól v NHL.

 U Malkina, čtvrtého nejproduktivnějšího hráče celé ligy, není jasné, jaké zdravotní trable ho odstavily od stahování Voráčkova náskoku. Potvrzena byla pouze smutná skutečnost, že určitě nenastoupí v All-Star Game, kde měl Pittsburgh reprezentovat společně s Crosbym a Marc-André Fleurym, dodatečně donominovaným za nashvillského Predátora Pekku Rinneho. Malkinovi se pod vedením nového kouče Mikea Johnstona skvěle daří, nakupil již 51 kanadských bodů.

Ve výborné formě hrál před nevybíravým hitem Zacha Rinalda v úterním tradičním pennsylvanském derby s Philadelphií Flyers také Letang. Poté, co v minulém ročníku nehrál dva měsíce kvůli mrtvici, se rychle vrátil do optimální pohody a The Hockey News jej dokonce na konci prosince označili za horkého kandidáta na zisk Norrisovy trofeje. Ve statistikách má devět gólů a 23 asistencí. Pravidelně hrával přes 25 minut za večer.

Rinaldův atak:

Jeho absence v sestavě Pens je tak možná kritičtější než ta Malkinova, která se nemusí nijak výrazně protáhnout. Přeci jen Malkinovu práci umí zastat dominantní lídr Crosby za podpory Davida Perrona a Chrise Kunitze, nedávno GM Jim Rutherford přivedl Marka Arcobella, gól umí dát také Steve Downie a Nick Spaling. Kdo ale spolyká volné minuty v obraně? Dnes hrál pittsburghská defenzíva v následujícím složení:

Mimochodem, Rinaldův zákrok na Letanga prošetřuje Oddělení pro bezpečnost hráčů, známý rváč se, podobně jako Dan Carcillo, již zřekl práva na osobní účast na slyšení.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.