bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pittsburgh je připraven znovu zabojovat o Stanley Cup, myslí si McCann

1. září 2019, 10:50

Ondřej Mach

Uplynulá sezona patřila v podání pittsburghských hokejistů k těm méně povedeným. Z černožlutého tábora ale během letní přestávky několikrát zazněly hlasy, že není důvod k panice. V podobném gardu se vyjádřil i Jared McCann.

Brzké vyřazení z play off nutně vyžadovalo řez kádrem, který opustili Phil Kessel nebo Olli Määttä. Nováčky se naopak stali Alex Galchenyuk, Dominik Kahun a Brandon Tanev. Podle generálního manažera Jima Rutherforda totiž Tučňáci nepůsobili dojmem celku, který v letech 2016 a 2017 zvedl nad hlavu stříbrný pohár.

„Přes léto jsme udělali skvělé tahy a já i celý tým se nemůžeme dočkat až začne sezona, abychom mohli všem ukázat, že to dokážeme,“ řekl McCann pro SiriusXM NHL Network Radio.

Třiadvacetiletý útočník se do města oceli dostal společně s Nickem Bjugstadem v únoru. Působení v Pensylvánii si už od začátku pochvaloval. „Bylo neuvěřitelné jít do takového týmu,“ vzpomínal. „Chodíte na led s Crosbym a Malkinem, kteří vyhráli několik Stanley Cupů, prostě z toho máte husí kůži. Příchod sem byl obrovským posílením sebedůvěry. Mám pocit, že to pro mě byla skvělá výměna.“

Rychlonohý forvard stihl 32 zápasů, v nichž vstřelil 11 branek a zapsal celkem 17 kanadských bodů. V závěru ročníku dokonce nastupoval právě po boku Crosbyho. „Snažím se od něj naučit co nejvíc,“ pravil. „Je úžasné ho sledovat jak na ledě, tak mimo něj. Jeho pracovní morálka je na špičkové úrovni. Nedělám si srandu, pracuje stejně tvrdě na ledě i mimo něj. Když proti němu hrajete, nevíte, jaká je to osobnost. Když ale hrajete s ním, uvědomíte si, jak je skvělý.“

Asi po měsíci v Pittsburghu, se kouč Mike Sullivan rozhodl přesunout McCanna na křídlo. Rodák ze Stratfordu přitom odjakživa nastupoval na centru. Poprvé si novou pozici vyzkoušel v duelu proti Montrealu a hned si připsal jednu branku a asistenci. „Nevěřili byste, jak jsem byl nervózní. Můžete se zeptat jakéhokoliv z kluků. Cítil jsem, jako bych se potřeboval zhluboka nadechnout. Před zápasem jsem šel do sprchy, zhluboka se nadechl, šel ven a vyšlo to,“ popsal.

Uvidíme, jakou roli bude Jared McCann zastávat v nové sezoně a zda se Penguins opravdu podaří vrátit na výsluní NHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.