bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pittsburgh může slavit postup. Získají Montreal a Edmonton mečbol?

18. dubna 2017, 20:00

David Jahoda

Už dnes v noci můžeme znát prvního postupujícího do druhého kola letošního play off NHL. Obhájci titulu z Pittsburghu totiž s Columbusem zatím ani jednou nepadli, drží mečbol a případnou druhou výhrou na ledě Blue Jackets se posunou dál. O třetí vítězství v sérii pak budou bojovat týmy Montrealu a Edmontonu. V případě, že se ale zadaří jejich sokům NY Rangers, potažmo San Jose, budou série srovnané.

1:00 New York Rangers – Montreal Canadiens (stav série: 1:2)

Pro domácí hokejisty bude čtvrtý zápas série nesmírně důležitý. V případě, že by padli, by totiž odjížděli zpět do Montrealu za stavu 1:3 v sérii, a to si na Manhattanu určitě nikdo nepřeje. Kouč Alain Vigneault potřebuje, aby vzali tíhu zodpovědnosti na svá bedra ty největší ofenzivní esa. Pro oficiální stránky Rangers totiž řekl, že zatím nejlépe hraje čtvrtá formace ve složení Fast, Lindberg a Glass. V zatím posledním utkání, které Newyorčané v MSG prohráli 1:3, vyprodukovali pouze 21 střel.

To Claude Julien a jeho svěřenci mohou být momentálně o něco spokojenější. V prvním domácím utkání sice nezvládli dát Henriku Lundqvistovi ani branku (prohráli 0:2), další zápas ale zvládli na poslední chvíli otočit a vyhrát v prodloužení 4:3. V úvodním duelu na ledě Rangers odehráli Habs zatím asi nejlepší zápas série. Julien odhaduje, že v cestě za třetím bodem v sérii jim bude stát poučený soupeř. „Očekávám, že budou hrát daleko tvrději,“ pravil pro web Canadiens. „Tak to v play off je. Čím víc proti sobě týmy hrají, víc se o soupeři učí a podle toho upravují svou hru.“ 

Předchozí zápasy série:
Montreal – Rangers 0:2
Montreal – Rangers 4:3p
Rangers – Montreal 1:3 

1:30 Columbus Blue Jackets – Pittsburgh Penguins (stav série: 0:3) 

Už když bylo jasné, že na sebe tyto dva celky narazí, říkalo se, že je škoda, že bude muset jedno z mužstev, která v základní části hrála skvěle, končit už v prvním kole. Hodně blízko je tomuto scénáři aktuálně Columbus, který možná doplácí na to, že s vyřazovacími boji nemá prakticky zkušenosti. Blue Jackets zatím obhájce Stanley Cupu nahání marně. V zápasech, jež se hrály v Pittsburghu, sice Columbus soupeře přestřílel, ale nic mu to nebylo platné. Padl totiž 1:3 a 1:4. 

Nejblíže měli Modrokabátníci k výhře v prvním domácím střetnutí, které dokázali za stavu 4:4 dotáhnout do prodloužení, v něm ale zkompletoval svůj hattrick Jake Guentzel a získal pro Penguins mečbol. „Nemůžeme vyhrát čtyři utkání za jeden večer, ale můžeme zvládnout zápas číslo čtyři a vrátit sérii do Pittsburghu,“ nechal se slyšet pro web Blue Jackets Scott Hartnell. Ten by ale podle všeho měl být jen jako zdravý náhradník na tribuně, naopak premiéru v play off NHL by si měl odbýt český útočník Lukáš Sedlák. 

Předchozí zápasy série:
Pittsburgh – Columbus 3:1
Pittsburgh – Columbus 4:1
Columbus – Pittsburgh 4:5p

4:00 San Jose – Edmonton Oilers (stav série: 1:2)

Zatímco vítěz Stanley Cupu z minulého roku jasně kráčí do dalšího kola, to jejich soupeř z finále San Jose zatím ztrácí. Ale jen jedno utkání. Žraloci sice zvládli první zápas na ledě Edmontonu, když o vítězství v prodloužení rozhodl Merker Karlsson. Je to ale zatím poslední gól, který loňští finalisté vstřelili. Ve druhém zápase totiž Oilers zvítězili 2:0, v prvním utkání hraném na domácím ledě jim k výhře stačil dokonce jen jeden gól. 

Sharks tak musí okamžitě zabrat, jinak by se jejich sen o další účasti ve finále mohl rychle rozplynout. San Jose musí také zlepšit přesilovky, jejich chabé využití 7,1 % je druhé nejhorší v play off. „Je to něco, co nám dělá problémy celou sezonu,“ ví Logan Couture. To Oilers by rádi, kdyby bylo vše tak, jako v posledních zápasech. Kdyby to dopadlo téměř doslova stejně, znamenalo by to, že Cam Talbot potřetí za sebou udrží čisté konto. To je rekord NHL. V play off udrželo nulu třikrát v řadě hned sedm brankářů. Zařadí se Talbot mezi ně? Zřejmě by mu stačilo, kdyby Oilers odjeli domů s mečbolem. 

Předchozí zápasy série:
Edmonton – San Jose 2:3p
Edmonton – San Jose 2:0
San Jose – Edmonton 0:1

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.