bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pittsburgh s Philadelphií svedou bitvu o Pensylvánii. Potvrdí Vegas skvělou formu?

17. března 2019, 19:00

Kamil Tkadlec

Poslední den týdne nabídne fanouškům sedm duelů, ve kterých se představí i několik celků, které bojují o prodloužení sezóny. V osm hodin začne zápas mezi Coloradem a New Jersey, Minnesota pak bude potřebovat urvat body proti Islanders. Diváci se mohou těšit i na nervy drásající derby mezi Pittsburghem a Philadelphií. Nedělní program zakončí Edmonton, který přivítá favorizované Vegas.

20:00 Colorado Avalanche – New Jersey Devils

Colorado si zavařilo stíhací jízdu za play-off páteční prohrou s Anaheimem 3:5, když nedokázalo udržet slibné vedení 2:0. Laviny se ještě na začátku března nacházely na postupových příčkách, ovšem zranění třetího nejproduktivnějšího muže, Gabriela Landeskoga, celek sídlící v Denveru značně oslabilo. Jedenáctá pozice v Západní konferenci a ztráta šesti bodů na druhou divokou kartu tak fanouškům Avalanche rozhodně nepřidávají na optimismu.

Ďáblové dnes zakončují sérií šesti venkovních utkání, ve kterých se jim podařilo urvat dvě navazující výhry a zastavili tak nelichotivou šňůru sedmi proher. New Jersey už na vyřazovací fáze rozhodně nemůže pomýšlet a proti Coloradu tak nebude mít co ztratit. 

22:00 Buffalo Sabres – St. Louis Blues

Hrozivou sérií sedmi porážek v řadě se dnes bude snažit překonat Buffalo. Včera se sice podařilo Jeffu Skinnerovi ukončit střeleckou bídu Šavlí, která čítala více než 199 minut bez vstřeleného gólu, ale ani to na výhru nestačilo. Sabres nakonec podlehli Carolině 2:4 a jejich šance na play-off jsou už tak pouze utopií.

Zato St. Louis si včerejší výhrou 5:1 v Pittsburghu spravilo reputaci po třech prohrách za sebou. Blues figurují s 81 body na třetím místě Centrální divize a na pátou Minnesotu mají náskok pěti bodů. St. Louis navíc hraje ve prospěch jenom jediná prohra s Buffalem z předchozím třinácti vzájemných střetnutí.

23:00 Minnesota Wild – New York Islanders

Minnesota dnes odehraje druhý zápas ve dvou dnech s týmem z New Yorku. Zatímco včera si s přehledem poradili s Rangers vítězstvím 5:2, dnes v jedenáct hodin narazí na Islanders. Wild ztrácejí na poslední divokou kartu Západu, jež hájí Arizona, dva body a včerejší výhru tak potřebují potvrdit i v dnešním klání.

Ostrované se vyhřívají na solidním druhém místě v Metropolitní divizi, a pokud se nestane nic zásadního, vyřazovací část by je neměla minout. Stejně jako Minnesota, tak i Islanders sehrají druhé utkání za víkend a budou si tak chtít spravit chuť po včerejší porážce 1:2 v Detroitu, kde je se 41 zákroky zastavil skvěle čapající Jonathan Bernier.  

00:00 Dallas Stars – Vancouver Canucks

Dallas dnešním soubojem zakončí náročný závěr týdne, když sehrají třetí duel ve čtyřech dnech. Týmu z Texasu bude opět chybět zraněný Ben Bishop, jenž v posledních startech přepisoval osobní i klubové rekordy a v bráně se tak pravděpodobně objeví Anton Chudobin. Stars momentálně okupují první divokou kartu Západní konference, přičemž na devátou Minnesotu mají náskok tří bodů.

Nevýrazné výkony předvádějí v poslední době Kosatky, které naplno bodovaly jenom v pěti z předešlých 19 zápasů. Vancouver v pátek promrhal náskok 2:0 s New Jersey a nakonec si odnesl pouze jeden bod za porážku 2:3 v nájezdech. Smolnou prohru navíc “okořenilo“ poranění Chrise Taneva, který se znovu přidal k už tak početné listině zraněných hráčů Canucks.

00:30 Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers

Tučňáci jdou do dnešního derby s vidinou odčinění včerejšího nepodařeného výkonu, když podlehli vysokým rozdílem 1:5 St. Louis. Pittsburgh přitom nehraje v tomto měsíci vůbec špatně, neboť vyhráli v šesti z devíti březnových mačů a figurují tak na průběžné třetí příčce Metropolitní divize.

S podobnou vizí nastoupí i Philadelphia, jenž ztratila v pátek dobře rozehrané utkání v Torontu. I díky trefám Voráčka a Gudase vedli Letci ve druhé třetině již 5:2, jenže nakonec se museli smířit s nepříjemnou porážkou 6:7. Flyers ztrácejí už osm bodů na Columbus, který vlastní druhou divokou kartu.  

02:00 Anaheim Ducks – Florida Panthers  

Předposlední mančaft Západní konference, Anaheim, se po nevydařené prostřední fázi sezóny přece jenom trochu zmátořil a zvítězil v pěti z předešlých devíti soubojů. Kačeři se především značně zlepšili v ofenzívě, když v předchozích osmi zápasech vsítili 28 branek a nejsou už tak nejslabším týmem NHL, co se do počtu vstřelených gólů týče.

Šanci na vyřazovací boje ještě stále živí Florida, která si připsala čtyři výhry v řadě. Pantery v této sérií táhli zejména Aleksander Barkov, který pomohl týmu 12 body (jeden gól, 11 asistencí) a nováček v bráně Sam Montembeault, jenž se postavil mezi tyče ve všech čtyřech utkáních. Florida se nachází v obdobné situaci, jakožto zmiňovaná Philadelphia, se ztrátou osmi bodů.

03:00 Edmonton Oilers – Vegas Golden Knights

Dnešní program uzavře střetnutí Edmontonu s Las Vegas. Rovněž Edmonton má ještě naději na postup do vyřazovacích soubojů. V březnu se Oilers zatím daří, což dokazuje šest výher z osmi mačů. Jenže dvanácté místo v Západní konferenci a ztráta sedmi bodů na druhou divokou kartu nevěstí pro Edmonton mnoho dobrého.

Dnes v noci jím navíc bude v cestě stát ve velké formě hrající Las Vegas, které naplno bodovalo v sedmi z předcházejících osmi klání. Golden Knights se můžou pyšnit dobře fungující obranou, která při těchto sedmi úspěších povolila soupeřům pouze deset branek.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.