bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pittsburgh zničil Ottawu sedmi góly a poprvé jde v sérii do vedení

22. května 2017, 1:42

Jan Šlapáček

Obhájci Stanleyova poháru ukázali v pátém utkání svoji sílu a Ottawu před vlastními fanoušky doslova zničili. Kanadský celek inkasoval hned sedmkrát a bude zajímavé sledovat, zdali se dokáže z tohoto zápasu oklepat.

Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators

7:0 (4:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 9. Määttä (Rust), 13. Crosby (Daley, Malkin), 17. Bonino (Rowney), 19. Wilson (Rowney, Bonino), 22. Cullen (Streit, Rowney), 41. Kessel (Crosby, Malkin), 49. Daley (Kessel, Malkin).

Ani ve snu by hokejisty Penguins nenapadlo, že se páté utkání bude vyvíjet přesně podle jejich nejrůžovějších představ.

Pittsburgh v úvodním dějství rozjel útočnou smršť, která přinesla hned čtyři vstřelené branky a vyhnala Craiga Andersona na střídačku.

Dominance Penguins pokračovala i v následujících dvou třetinách a hokejisté Ottawy vypadali hodně otrávěně, čemuž se nedá divit. V útočné fázi se jim příliš nedařilo a když už se dokázali dostat do nějaké šance, tak tu zlikvidoval pozorný Matt Murray, jenž nakonec udržel čisté konto.

Série se tedy přesune zpátky do hlavního města Kanady, kde mohou Tučňáci případně i oslavit postup do druhého finále v řadě. Ottawa se ale určitě nevzdá bez boje.

Stav série: 3:2

M. Murray (PIT) – odchytal 60:00 minut, 25 zákroků, úspěšnost 100,0 %
C. Anderson (OTT) – odchytal 18:32 minut, 10 zákroků, úspěšnost 71,4 %
M. Condon (OTT) – odchytal 41:28 minut, 19 zákroků, úspěšnost 86,4 %

1. hvězda utkání – Carter Rowney (PIT)
2. hvězda utkání – Bryan Rust (PIT)
3. hvězda utkání – Matt Murray (PIT)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.