bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Play off zkazilo dojem z jinak skvělé sezony. Od některých hráčů jsme čekali víc, přiznává Kekäläinen

25. dubna 2017, 20:00

Michal Sobotka

V základní části ohromili NHL. Ačkoli herní systém vyřazovací části nebyl ke Columbusu příliš spravedlivý, měli si hokejisté Blue Jackets vést přeci jen o něco lépe. Počínaje brankářem Bobrovským, který svými výkony v play off zklamal. „Dobře ví, že musí být lepší,“ hodnotil výkony své jedničky generální manažer Jarmo Kekäläinen.

Z Columbusu v NHL dávno není hokejový otloukánek. Padesát výher v základní části ale čekal málokdo. Nejvíce k nim přispěl ruský brankář Sergej Bobrovskij. Svými výkony si vysloužil nominaci na Vezinovu trofej pro nejlepšího gólmana ligy. Stačí se podívat na čísla: 41 výher, úspěšnost 93,1 % a jen 2,06 branky na zápas.

Jenže v play off se mu opět nedařilo. Jediná výhra, 3,88 gólu na utkání a úspěšnost 88,2 %. Generální manažer Jarmo Kekäläinen tak svého svěřence rozhodně nešetřil. „Ve vyřazovací části musí být lepší. A bude. Jsem o tom přesvědčený,“ neztrácí Fin víru v Bobrovského schopnosti. Důvod, proč rodákovi z Novokuzněcku tak věří? „Chce být lepší, má ten správný zápal a hledá způsoby, jak se zlepšit,“ říká Kekäläinen.

Největší zklamání: Bobrovskij a Saad

Blue Jackets dokonce mají ve své organizaci borce, který si podobnými úskalími prošel sám. John Davidson pracuje jako prezident hokejových operací. Dříve ale chytal. „Člověk si musí projít tím, co Sergej zažívá. Když jsem chytal za St. Louis, byl jsem na tom stejně. Chvíli mi trvalo, než jsem se poučil,“ říká činovník klubu.

Osmadvacetiletý Bobrovskij dobře ví, jak moc na něj v klubu spoléhají. Jenže v základní části je prostor na opravy. V play off nic podobného možné není. „Nějak se s tím vyrovnám. Zanalyzuji, co bych měl udělat lépe a co dělám dobře, abych byl napřesrok ještě lepší,“ hovoří. Rozhodně ale nebyl jediným důvodem, proč Columbus vypadl ve čtyřech zápasech.

Více se čekalo také od dalších borců. Matt Calvert zklamal disciplinárními prohřešky, Cam Atkinson dal po skvělé základní části jen dva góly. Největší kritika se ale snesla na bedra Brandona Saada. Američan má na kontě dva Stanleyovy poháry. Jeho výkony tento fakt ale moc nepřipomínaly. Tři body v pěti zápasech by nemusela být špatná statistika, ale Saad byl na ledě hlavně u inkasovaných gólů.

Málo práce v létě

Jeho výkony nešly nahoru, ale dolů. Uvědomoval si to i kouč Tortorella. V prvním zápase se kontroverzní trenér rozhodl ve třetí části nasadit čtyřiadvacetiletého útočníka jen na dvě střídání. „Rozdíl mezi jeho nejlepší a průměrnou hrou byl zkrátka obrovský,“ vysvětloval generální manažer Kekäläinen.

„Když hraje dobře, předvádí dominantní výkony napříč ligou. Do Vánoc byl nejlepším hráčem v situacích pět na pět,“ připomíná. Poté šly jeho výkony spíš dolů.

Blue Jackets každopádně mají na čem stavět. Jen skvělou základní část potřebují přetavit do výsledků také v play off. Kekäläinena přitom v létě nečeká moc práce. Z prvního týmu končí smlouvy jen Quinceymu, Korpikoskimu a Gagnerovi. Podobný fakt se týká také brankářů Forsberga, Korpisala a útočníků Andersona a Wennberga. Na ty ale má Columbus stále přednostní právo.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.