bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Plekance čeká jubilejní zápas! Toronto chce potvrdit střeleckou formu

15. října 2018, 19:46

Jan Vojkůvka

Jubilejní tisící zápas Tomáše Plekance v kanadsko-americké NHL. I to může být součástí pondělního programu v zámoří, který přinese tentokrát čtyři zápasy. V nich, mimo jiné, bude Toronto potvrzovat střeleckou formu proti Králům z Los Angeles.

01:30 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings

Může to být, a nejspíš také bude, historický zápas Tomáše Plekance. Zkušený český útočník má za sebou v NHL 999 odehraných zápasů (z toho 982 v dresu Montrealu). Pokud se v utkání proti Detroitu postaví na led, čeká ho překonání magické hranice, na kterou nedosáhne v zámořské soutěži jen tak někdo.

Pro Canadiens je navíc souboj s Detroitem příležitostí, jak si vylepšit svou bilanci v úvodu sezony. Red Wings v pěti odehraných zápasech ještě ani jednou nevyhráli a naopak by rádi překonali kanadskému celku slavný den, během něhož se může oslavovat Plekancův zápis do historie.

Ať tak či onak, čeká nás zajímavý souboj, v němž jeden z nejhůře bránících týmů této sezony bude chtít prolomit svou smůlu.

01:30 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings

Po šesti odehraných zápasech je Toronto na čele celé ligy. Ještě před rokem to byla věc takřka nemyslitelná. Jenže s příchodem nového ročníku se v kanadské metropoli začaly dít neskutečné věci. S 29 vstřelenými góly jsou Maple Leafs nejproduktivnějším týmem celé soutěže, k čemuž jim dopomáhá zejména fenomenální forma Austona Matthewse (10 branek a 4 asistence).

Jak se na takovou ofenzivní smršť připravit? To v pondělí musí ukázat Králové z Los Angeles, kteří do Kanady přicestovali s bilancí dvou výher a pěti bodů. Kings předvádí i přes zdravotní problémy své brankářské jedničky slušné výkony v obraně, ale rozjeté Toronto, i když samo má děravou defenzivu, téměř v každém střetnutí ukazuje, jak snadno se dá skórovat.

Zastaví Los Angeles útočné tornádo kanadského týmu?

01:30 Ottawa Senators - Dallas Stars

Dallas má skvělý start do nového ročníku. Potvrdil to i v posledním střetnutí, když otočil proti Anaheimu z 0:3 na 5:3. Teď ale Stars vyrazí na led Ottawy, která oproti očekávání podává rovněž velmi slušné výkony.

Po odchodu Erika Karlssona se očekávalo, že Senators naváží na tristní výkony z minulé sezony, leč realita je trochu jiná. Z pěti zápasů vydolovala Ottawa prozatím pět bodů a rozhodně chce víc. Vyzraje i na Dallas, který čeká první venkovní zápas v sezoně?

02:00 Nashville Predators - Minnesota Wild

Pondělní program uzavře souboj Nashvillu s Minnesotou. Nashville se drží na druhém místě Západní konference a může proniknout v případě vítězství do čela. Minnesota naopak nezažívá ideální vstup do ročníku a připsala si už tři porážky. Zejména v ofenzivě se prozatím dost trápí.

Favoritem zápasu budou domácí, kteří drží velmi dobrý průměr jen dvou inkasovaných branek na zápas. A tuhá obrana by mohla být pro Wild hodně tvrdým oříškem k překonání.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.