bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Plekanec hlásí: Mládí vpřed!

27. srpna 2015, 10:00

Tomáš Zatloukal

Když loni montrealští Canadiens vypadli ve finále Východní konference, řekl jejich generální manažer Marc Bergevin, že nebyli dostatečně zralým týmem. Tu samou větu mohl zopakovat i letos, nicméně mladí hráči na soupisce rozhodně nejsou z dlouhodobého hlediska hendikepem, ba naopak. S tím souhlasí Tomáš Plekanec, český centr si hodně slibuje od Jacoba de la Rose a dalších junáků.

Habs přes léto příliš neposilovali, získali pouze Zacka Kassiana (výměnou od Vancouveru Canucks) a Alexandra Sjomina, jehož zprvu nadějná štace u Caroliny Hurricanes skončila vykoupením ze smlouvy. Sjomin se má postarat o gólovou produkci, od Kassiana se zase čeká především důraz. Ani jeden ale sám od sebe neudělá z Montrealu lepší mužstvo.

"Během okurkové sezóny jsme neudělali moc přestupů, ale věřím, že tahy, které Bergevin předvedl, se nám vyplatí a hodně nám pomohou," tvrdí optimisticky Plekanec. Sám ale ví, že pouze Sjomin s Kassianem Canadiens, kteří v minulém ročníku až neuvěřitelně spoléhali na výkony hvězdného gólmana Carey Price, nespasí. Potřebují pomoc.

 Od koho? Plekanec věří "mladým puškám". "Máme spoustu talentů, ať už v juniorkách nebo na farmě. Určitě se poperou o místo v montrealské kabině. Bude zajímavé sledovat, zda nám dokáží herně pomoct," hlásí kladenský patriot. "Podívejte se na Alexe Galchenyuka, Brendana Gallaghera a Nathana Beaulieua, ti všichni dostali férovou příležitost," dodává.

 "Myslím si, že pro ostatní mladé kluky je dobré vidět takové příklady. Věřím, že o náš dres pořádně zabojují. Spousta z nich podle mě bude mít dobrou šanci," uzavírá Plekanec rozhovor pro oficiální klubový web. O kom vlastně "Pleky" mluví? Inu, třeba o zmíněném de la Rosovi, Michaelu McCarronovi, Nikitovi Ščerbakovi, Timu Bozonovi nebo Svenu Andrighettovi.

A to jsme vyjmenovali jen útočníky... Ano, Plekanec zcela správně velí: "Mládí vpřed".

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.