bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Plekanec povýšil a odehrál nejlepší zápas za Toronto. Chválil ho i trenér Babcock

17. dubna 2018, 10:30

Jiří Lacina

Od přestupu z Montrealu se musel smířit hlavně s působením ve čtvrté formaci. Jeho icetime nepřesáhl 14 minut, často mu ho trenér stlačil dokonce pod 10 minut. V prvních dvou utkáních na ledě Bostonu odehrál Tomáš Plekanec 10:07 a 11:38. Toronto dostalo v obou případech ošklivě naloženo a Mike Babcock se odhodlal ke změnám. Se zraněním Leo Komarova přesunul pětatřicetiletého Čecha do druhé formace.

„Bylo to moudré,“ píšou jinak přísné torontské noviny. Kladenský odchovanec strávil na ledě bez dvou vteřin 18 minut a odehrál svůj nejlepší zápas v kanadské metropoli. Podobný příděl minut si naposledy užil ještě v Montrealu a v seznamu odehraných utkání bychom museli hodně hluboko, až někam na konec listopadu.

„Pleky byl dnes vynikající,“ pochválil českého forvarda náročný kanadský kouč. „Možná prostě ten fakt, že se od příchodu sem necítil tak důležitý, jak by měl, trochu poškodil jeho hru. Teď byl opravdu dobrý, stal se podstatným faktorem našeho vítězství. Odehrál nejlepší zápas od chvíle, kdy sem přišel.“

V předešlých devatenácti duelech za Toronto vypadal prý Plekanec průměrně, někdy dokonce trochu nezúčastněně. V sedmnácti utkáních základní části si připsal jen dvě asistence. V play off zapsal v pondělí další, když se podílel na čtvrtém gólu Patricka Marleaua. Najednou to byl úplně jiný Plekanec. Zapojený do hry, aktivní, tradičně skvělý v obranné činnosti.

„Je to zkušený chlap, který ví co hrát. Skvělý v defenzivě, výborný na vhazování. Mitchy a Patty byli rychlí, proto jsme strávili víc času v útočné třetině,“ dodal Babcock.

Plekanec přeskakoval mantinely s dalším veteránem Patrickem Marleauem a dvacetiletým Mitchem Marnerem, který s 69 body (22+47) vyhrál v základní části produktivitu Maple Leafs. Druhá útočná trojka domácích se v pondělí složila na pět kanadských bodů a především udržela mimo střeleckou listinu údernou formaci hostů Marchand – Bergeron – Pastrňák.

„Vím, proč jsem přišel, když mě trejdovali. Snažím se odvádět to nejlepší,“ řekl Plekanec. „Když hrajete v zápase víc, cítíte se mnohem lépe, víc si věříte. Nemohu dost pochválit Pattyho a Mitche. S takovými kluky je radost hrát.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.