bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Po devatenácti letech může vyhrát obhájce. Nashville bude výzva, hrajeme podobně, říká Crosby

26. května 2017, 12:30

Michal Sobotka

Po roce jsou na stejném místě. Hokejisté Pittsburghu po vítězství nad Ottawou slaví postup do finále Stanley Cupu, kde je čeká Nashville. Tým, který v letošním play off udivuje svými výkony. Obhájce je ale na výzvu připraven. Aby ne, když praktikuje podobný styl hry.

Po vítězném zásahu Chrise Kunitze se kapitán Crosby nerozpakoval a stejně jako loni zdvihl nad hlavu pohár pro nejlepší tým Východní konference. Fanoušci v aréně hlasitě pokřikovali, že chtějí další trofej. K tomu ale Pittsburgh potřebuje vyřadit ještě jednoho oponenta. Tím bude Nashville a první utkání bude k vidění v noci z pondělí na úterý.

„Jsou hodně energičtí a rychlí. Obránci často podporují útok, ale podobným stylem hrajeme i my, takže by se měl hrát dobrý hokej,“ myslí si Sidney Crosby. Oproti sérii s Ottawou by se tedy mohlo jednat o zjevnou změnu. Senators se totiž soka snažili spíš zpomalit, což se až na dva výprasky (jednou ottawský, jednou pittsburghský) dařilo.

Nashville by mohl zvládnout rychlost Pittsburghu trochu jinak. Ne nutně tím, že by soupeřovu hru zkoušel zpomalit. „Mají nejspíš vůbec nejlepší obranu v celé lize, takže to pro nás bude velká výzva, se kterou se budeme muset vyrovnat,“ tvrdí obránce Penguins Ian Cole. Jenže špatná není ani ofenziva, ve které Predators ale nebudou moci počítat s Ryanem Johansenem.

Penguins ale budou muset vyřešit ještě jeden faktor. Pekku Rinneho. Finský brankář míří do finále se skvělými čísly. V průměru inkasuje 1,70 gólu na zápas a úspěšnost zákroků vyšponoval na 94,1 %. V jedenácti ze šestnácti duelů dostal méně než tři branky.

Pittsburgh má tři dny na to, aby se na všechny hrozby připravil. Po devatenácti letech se může stát prvním týmem, kterému se podaří obhájit Stanleyův pohár. „Jedině to byl náš cíl a teď se na něj musíme svědomitě připravit,“ vzkazuje Conor Sheary.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.