bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Po dvou výhrách ještě nikdo sérii neovládl, uklidňuje Wheeler

14. dubna 2019, 19:57

Martin Schwarz

Od začátku sezony patří mezi vážné kandidáty na zisk Stanley Cupu. Je ale dost možné, že jejich cesta skončí nečekaně brzy. Winnipeg Jets se, podobně jako Tampa Bay, na startu play-off trápí. Ztratili obě domácí utkání proti St. Louis Blues a na ledě soupeře musí bezpodmínečně zvítězit. Navzdory svízelné situaci z kabiny Stíhaček žádné záchvaty paniky neuslyšíte, hlavní tváře mužstva před klíčovým třetím utkáním zachovávají chladnou hlavu. Pomůže to?

Kdybychom měli brát ohled na dlouhodobé statistiky, tak už Winnipeg - a to berte s notnou dávkou nadsázky - z vyřazovacích bojů dávno vypadl. Historická čísla totiž říkají, že když některý mančaft (v tomto případě St. Louis Blues) ukořistil obě úvodní střetnutí před diváky soupeře, v 81 % případů postoupil do dalšího kola. A ještě jiná numera: kádry, jež za dobu existence play-off NHL vedly v sérii 2:0 na zápasy, vyřadily soka v 318 případech a pouze 50 slibně rozjetých sérií dopadlo nezdarem pro celek v euforii (vzpomeňte třeba loňské Columbus Blue Jackets proti Washingtonu).

„Nemáme žádné obavy,“ utišil otázky novinářů na závažnost situace kapitán Winnipegu Blake Wheeler. „To platí pro každého kluka v kabině. Musíte vyhrát čtyři zápasy, abyste zvládli celou sérii. Ještě jsem nikdy neviděl tým, který by postoupil po dvou vítězstvích, takže jsme v pohodě.“

Otázka je, jestli budou slova o klidu a nohách v teple stačit. St. Louis Blues totiž v zahajovacích duelech vyřazovacích bojů potvrdili, že jsou přesně tím výběrem, který trápil ve druhé polovině základní části celou NHL. Odvážný útok, přímočará hra, fantasticky chytající brankář. Pod střechou hlučné haly samozřejmě potřebovali i trošku štěstěny, obě klání skončila jednobrankovým rozdílem (1:2, 3:4), ale na to už se historie ptát nebude. Vezmeme-li v potaz i loňský rok, prohráli Jets již šest utkání play-off za sebou a čtyřikrát v řadě na domácím ledě. Teď už příliš prostoru na chyby nemají, v pondělí nad ránem středoevropského času musí za každou cenu uspět, jinak budou viset nad propastí.

„Soustředíme se jen a jen na příští zápas,“ pokračoval Wheeler větami, které hokejoví fanoušci moc dobře znají. „Neřešíme, k čemu dojde ve zbytku série, zajímá nás teď pouze třetí bitva. Byli bychom raději, kdybychom do St. Louis odjížděli za opačného stavu, každopádně budeme makat na maximum, abychom příští bod urvali my,“ ujistil zkušený forvard, jenž má zatím v letošním play-off na kontě jednu přesnou trefu a jednu nahrávku. 

Winnipeg přitom zvládá stěžejní aspekty hry pro nejdůležitější okamžiky sezony. Ve druhém utkání dvakrát udeřil z přesilové hry a ubránil čtyři početní výhody soupeře. Jeho slabinou však je výkon předváděný při plném počtu hokejistů na ledě. Úplně ve své kůži navíc není brankář Connor Hellebuyck, minimálně dvě branky z druhého zápasu šly na jeho vrub. „Na příště se připravím znovu co nejlépe, abych si byl jistý svými výkony, nenecháme Blues zapsat třetí výhru,“ burcoval urostlý gólman. Také on prohodil slova o tom, že prohrávat v sérii 0:2 nic neznamená.

„Bude to pro nás velký test, ale těšíme se, až dorazíme do St. Louis a zkusíme je přelstít v obou dvou zápasech,“ doplnil své spoluhráče útočník Jets Adam Lowry. „Jejich fanoušci budou na první utkání hodně nažhavení, možná srovnatelně jako ti naši v úvodu prvního kola.“

Třetí zápas série mezi Winnipeg Jets a St. Louis Blues je na programu v pondělí v 1:30 hodin ráno středoevropského času. Udělají Bluesmani výrazný krok mezi nejlepší čtyřku Západní konference?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.