bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Po Kakkovi i Hughes. Jednička draftu podepsala smlouvu s New Jersey

13. července 2019, 6:12

Martin Voltr

Na draftu ukázal svému největšímu pronásledovateli záda, ale v něčem byl Jack Hughes přece jenom druhý. „Až“ den poté, co Kaapo Kakko podepsal smlouvu s New York Rangers, získal i americký supertalent nováčkovský kontrakt v organizaci New Jersey Devils.

Hughes si v kanceláři potřásl pravicí s generálním manažerem Devils Rayem Sherem, nadšeně si zatleskal a snad aby tomu všemu sám začal věřit, pronesl: „All done! A Devil. It's official. Official.“

Završil tak parádní rok, během něhož uchvátil snad všechny hokejové experty a vysloužit si přirovnání (nejen) ke Connoru McDavidovi. Hughes překonal rekord amerického rozvojového programu, za dvě sezony nasbíral ve výběrech U17 a U18 celkem 228 bodů, z toho 112 právě ve svém druhém roce za starší kategorii.

Na reprezentační scéně pak talentovaný centr absolvoval v rozmezí pouhých pěti měsíců mistrovství světa do 20 let, do 18 let i to seniorské. Pravda, mezi dospělými na rozdíl od Kakka nezářil, ale pořád byl nejmladším Američanem historie, který na MS vůbec nastoupil.

A potom, co je hlavní – v mládežnických kategoriích předváděl úžasné výkony. Na vlastní oči se o tom mohli přesvědčit i čeští fanoušci, Hughes se v listopadu představil na turnaji v Kravařích. Na dvacítkách ho zbrzdilo zranění, osmnáctky už opanoval se ziskem 20 bodů (9+11) v sedmi utkáních. S oběma výběry získal medaili, i když ani jedna bohužel nebyla zlatá. Kakko letos bral zlaté rovnou dvě...

Pozici jedničky draftu přesto Hughes neztratil a v pátek 12. července se dočkal druhého významného kroku v organizaci Devils: Podepsal tříletý nováčkovský kontrakt s ročním příjmem 925 tisíc dolarů a výkonnostními bonusy. Podobně jako u Kakka (byť Jezdci nevydali tuto informaci oficiálně) jde tedy o maximální možnou výši smlouvy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.