bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Po konci v Carolině směr KHL! Nestrašil bude hrát za Nižněkamsk

2. srpna 2017, 11:11

Václav Jáchim

Devět sezon strávil v zámoří, Andrej Nestrašil se díky ohromnému nasazení a trpělivosti dokázal prosadit do NHL. Bývalý slávista na sebe upozornil v Detroitu, po výměně hrál elitní soutěž za Carolinu, kde ovšem po minulém ročníku skončil a následně zvažoval další budoucnost. Zdálo se, že konstruktivní útočník může zajímat jiné týmy NHL, nakonec ale vyhrál návrat do Evropy. Nestrašil se rozhodl pro přesun do Kontinentální ligy, jak uvádí server championat.ru, posílí Něftěchimik Nižněkamsk.

Podle zmíněného ruského zdroje je ve hře roční smlouva, klub ovšem informaci nekomentuje. Jak hokej.cz sdělil Vladimír Vůjtek ze společnosti Eurohockey Services, která hráče zastupuje, jednání stále probíhají. "Andrejovo angažmá v KHL řešíme. Dohodě jsme blízko, ale ještě k ní nedošlo, nic tedy nelze blíž komentovat," připomněl.

Hráčská práva na Nestrašila drželi pro Kontinentální ligu zástupci Novosibirsku. Ruské zdroje v polovině července zmiňovaly, že by dvojnásobný účastník mistrovství světa dvacítek teoreticky mohl posílit Sibir. Ovšem vyhraje jiná varianta, Za předpokladu, že se kluby domluví na finančním vyrovnání, oblékne Nestrašil dres Nižněkamsku a spolupráce bude oficiálně zveřejněna.

Hlavní kouč Andrej Nazarov má jasno. "Nestrašil už se k nám připojil. Je to všestranný útočník, který může hrát v centru i na křídle. Proto jsem hodně stál o to, aby k nám přišel. Jednání jsme vedli delší dobu. Jako hokejista se mi moc líbí, navíc je ve věku, kdy může ukázat zajímavé výkony. Má hodně zkušeností, ale i perspektivu, že se bude dál zlepšovat," řekl Nazarov deníku Sport-Express.

Šestadvacetiletý pražský rodák sehrál v minulém ročníku 19 utkání za Carolinu, zaznamenal gól a čtyři nahrávky, jinak oblékal dres farmy Charlotte Checkers. Nedostával příležitost, dopředu bylo patrné, že u Hurricanes skončí. Teď volí velkou změnu. Před časem byl o něj zájem ve finské lize, ovšem Nestrašil zabojoval a nakonec se dokázal prosadit do hvězdami nabitého kádru Detroitu.

Teď je o něco starší. A také v jiné situaci. Andrej nemíní marně čekat na šanci v elitní soutěži, farma ho už neláká. V Nižněkamsku začne novou životní i hokejovou kapitolu, v klubu bude pátým cizincem. Představitelé Něftěchimiku před novým ročníkem přivedli jiného českého útočníka Robina Hanzla, kouč Nazarov má k dispozici i zámořské krajánky Chada Raua s Danem Sextonem. Z Minsku nedávno přišel běloruský reprezentační zadák Roman Graborenko.

Neftěchimik má před novým ročníkem solidní ambice, vedení klubu několikrát opakovalo, že se snaží posílit na klíčových pozicích, aby tým dokázal naplnit postup do play off. Nestrašil má k tomu výrazně napomoci, sám se navíc objeví v zorném poli národního mužstva. Někdejší hokejista Detroitu a Caroliny koketoval s reprezentací už dřív. Pravděpodobný start na mistrovství světa 2016 vzalo mu vážné zranění, loni o něm Josef Jandač uvažoval v souvislosti se startem na Světovém poháru. Na mezistátní premiéru Nestrašil stále čeká.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.