bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Po osmi utkáních je MacKinnon zpět. Nastoupí už proti Edmontonu

18. února 2018, 13:00

Lukáš Podleśny

Hvězdný centr hlásí návrat! Osm zápasů trvala absence Nathana MacKinnona, který se zranil 30. ledna v utkání s Vancouverem. Nyní by měl být připraven již k večernímu utkání proti Edmontonu.

Na konci ledna Colorado zajíždělo na led Vancouveru. V prodloužení sice prohrálo 3:4, ale to rozhodně nebyla největší ztráta. Nathan MacKinnon si totiž z kolize s Alexanderem Edlerem odnesl zranění v dolní části těla a musel tak vynechat polovinu února. A bez svého lídra Colorado v ofenzívě poměrně tápalo.

Před svým zraněním byl Nathan MacKinnon druhým nejlepším střelcem NHL a nejproduktivnějším hráčem týmu. Tím je stále, ale co se týče tabulky střelců NHL, spadl Kanaďan na devatenácté místo. Colorado bez MacKinnona pouze v jednom utkání vstřelilo více než tři branky a hned čtyřikrát se pak radovalo z dvou či méně gólů. Absence nejproduktivnějšího hráče tak byla znát.

Kanadský útočník se do plného tréninku vrátil v sobotu a dle svých slov se cítí na stoprocentní výkon. Jeho návrat pak samozřejmě kvituje také Jared Bednar: „Návrat nejlepšího hráče je jednoznačně pozitivum, to bez debat. Je lídrem našeho útoku v mnoha směrech, při hře 5 na 5 i v přesilovkách. Potřebujeme ho zpátky, ale na druhou stranu se nemůžeme soustředit pouze na něj. V problémových pasážích naší hry se nestane zázračný obrat jen díky tomu, že se vrátil,“ říká střízlivě pětačtyřicetiletý trenér.

MacKinnon by se tedy měl vrátit do své původní formace s Landeskogem a Rantanenem na křídlech. Tito dva bez svého centra v osmi utkáních získali sedm asistencí a pouze jednu trefu, což je pro produktivní útočníky Lavin rozhodně málo. Uvidíme, jak se zvednou výkony elitního útoku a celého týmu s návratem Nathana MacKinnona. V boji o play-off je však návrat kanadského centra jednoznačnou vzpruhou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.