bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Po výbuchu na SP se Tortorella vrátil do Columbusu. A hned to schytal Wennberg

30. září 2016, 11:00

Vojtěch Balon

Očekávalo se, že v těchto dnech budou velezkušený lodivod John Tortorella a jeho výběr Spojených států bojovat o vítězství na Světovém poháru proti nabušené Kanadě. Američané ale byli (spolu s Finy) asi nejhůře hrajícím týmem na turnaji a většina hokejové veřejnosti naložila hlavní díl viny právě na bedra osmapadesátiletého kouče. Bostonský rodák už je nyní zpět v Columbusu a zdá se, že zklamání z něj rychle vyprchalo.

Tortorellou vedení Blue Jackets si v noci na úterý připsali první výhru v sérii přípravných duelů před blížícím se ročníkem NHL, ohijský celek zvítězil po samostatných nájezdech na ledě Boston Bruins. Jeden z nájezdů proměnil i mladý švédský útočník Alexander Wennberg, který se v kariéře pyšní téměř padesátiprocentní úspěšností v této dovednostní soutěži, Tortorella ho ale vybral z jiného důvodu. „Zeptal se mě, jestli je tohle jediný způsob, jak mě může přinutit, abych konečně vystřelil,“ přiznal po zápase Wennberg.

Ještě v základní hrací době měl dvaadvacetiletý centr skvělou střeleckou pozici, místo toho ale ještě zbytečně přihrával svému parťákovi Bjorkstrandovi. Tento neduh Wennberga pronásleduje po celou jeho krátkou kariéru v NHL, švédský reprezentant má co se střelby týče stále co pilovat. „Jel sám na branku, ale rozhodl se přihrát a ta přihrávka navíc ani nebyla přesná. Takhle to prostě nejde,“ lamentoval John Tortorella.

Nechme teď hovořit statistiku: Alexander Wennberg za celou minulou sezónu (od října do dubna) nasbíral jen 97 střel na branku, což je jen o osm pokusů více, než kolik stihl bývalý Modrokabátník Ryan Johansen do začátku ledna, kdy byl vyměněn do Nashvillu.

„Hodně o tom slýchám, je to problém, přiznávám. Odjakživa jsem byl spíše nahrávač, ale vím, že jestli chci být lepším hráčem, musím častěji střílet,“ uvědomuje si rodák z městečka Nacka. Inspiraci by mohl najít třeba u Dericka Brassarda, jenž měl na začátku své kariéry (shodou okolností rovněž v dresu Columbusu) stejnou slabinu, v dresu New York Rangers z něj však vyrostl skvělý střelec.

Podle Tortorelly by si měl vzít Wennberg příklad z mnohem méně známého mladíka Daniela Zaara, jenž na tréninkovém kempu vytřel columbuským trenérům zrak kvalitní střelbou a prací v předbrankovém prostoru. „Wenny stupuje do své třetí sezóny v NHL. V této fázi kariéry už se toho zlozvyku musí zbavit sám, už je pozdě na to, abych ho učil střelbu,“ pravil Tortorella.

Dvaadvacetiletý útočník se pravděpodobně vrátí do sestavy Blue Jackets v neděli, kdy Modrokabátníci doma hostí obhájce titulu z Pittsburghu. Začne konečně střílet?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.