bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Počítám s tím, že v létě skončím, tvrdí smířený Andrew Ference

23. února 2016, 17:00

Vojtěch Balon

Velezkušený obránce Andrew Ference prožívá asi nejhorší sezónu své bohaté kariéry. Ještě před jejím začátkem jej v Edmontonu zbavili kapitánského céčka a o pár měsíců později se zranil. Bývalý bek Českých Budějovic hrál naposledy koncem listopadu a je dost možné, že už si letos nezahraje.

Šestatřicetiletého beka trápí potíže s kyčlí (konkrétně se jedná o vazivově chrupavčitý lem, jenž zvětšuje kloubní jamku kyčelního kloubu) a už se chystá na operaci. "Nic ještě není vytesáno do kamene, ale na pětadevadesát procent operaci neuniknu. Je více než pravděpodobné, že mě Oilers v létě vykoupí ze smlouvy," připustil vyhlášený sympaťák.

Ferencovi končí kontrakt až v roce 2017, ale pokud se edmontonský šéf Peter Chiarelli, pravá ruka majitele Darryla Katze, rozhodne vykoupit jej ze smlouvy, novou práci bude hráč s forsbergovskou jednadvacítkou na zádech shánět jen velmi těžko.

Pokud k tolik očekávanému kroku Oilers po sezóně sáhnou, Andrew Ference s tím nebude mít velký problém. "Kdybych nikdy nevyhrál Stanleyův pohár, asi bych se rozhodoval jinak. Když jsem působil v Calgary, tak jsme ve finále prohráli, což bylo dost hořké. Když se mi ale podařilo zvítězit s Bostonem, všechno další už bylo jen třešničkou na dortu," pravil usměvavý zadák draftovaný Pittsburghem v roce 1997.

"Vždycky jsem říkával, že za těmi úspěchy je velká dřina, ale potřebujete i obrovské štěstí a dobré načasování. Cítím, že toho se mi dostalo. Když mě draftovali Penguins, tak měli hodně zraněných, takže jsem okamžitě dostal šanci hrát, s Calgary i s Bostonem jsem se pak probojoval do finále. Měl jsem štěstí, že jsem byl v dobrých týmech a odnesl si spoustu nezapomenutelných zážitků," zavzpomínal si Ference. "Někomu to tak vyjde, někomu ne," připustil. 

Autor 225 kanadských bodů v 907 utkáních NHL se ani po pověšení bruslí na hřebík nudit nebude. V Bostonu a Edmontonu totiž financuje pár start-upů (nových firem), kurz o podnikání navíc studuje na Harvardu. "Když máte kromě hokeje i jiné záliby, tak je pro vás přechod z hokejového do normálního života o dost snazší. To se v poslední době snažím předat mladším hráčům," dodal Ference na závěr.

Ať už to skončí tak či onak, nezbývá, než před Andym Ferencem smeknout klobouk a za celou redakci mu pogratulovat ke skvělé kariéře.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.