bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pocta pro Kariyu a Niedermayera. Ducks vyřadí jejich čísla

10. července 2018, 15:15

Jiří Sameš

Anaheim Ducks míří do své pětadvacáté sezony v NHL a při této příležitosti vyznamenají dva členy hokejové Síně slávy, Paula Kariyu a Scotta Niedermayera. Pod strop Honda Center totiž budou vyvěšena čísla obou bývalých hokejistů Ducks.

Kariya strávil v organizaci Ducks devět sezon, přičemž v sedmi z nich vedl mužstvo jako kapitán. Třiačtyřicetiletý Kanaďan je historicky první volbou Anaheimu v draftu. V klubových statistikách mu patří čtvrté místo v kanadském bodování (669 bodů) a třetí místo mezi střelci (300 branek).

„Jsem nesmírně poctěn. Obrovský dík patří majitelům týmu, Henrymu a Susan Samueliovým, a vlastně celé organizaci Ducks. Děkuji také všem lidem a fanouškům v Anaheimu za jejich podporu a už nyní se těším, až tento večer společně oslavíme,“ uvedl Kariya v tiskové zprávě.

Rodák z Vancouveru zvládl v NHL odehrát 989 zápasů, přičemž zaznamenat se mu podařilo za 402 branek a 587 asistencí celkem 989 kanadských bodů. Kromě Ducks oblékal také dres Colorada Avalanche, Nashvillu Predators a St. Louis Blues.

Jeho číslo devět bude vyřazeno 21. října 2018.

Niedermayer odehrál za Ducks posledních pět let své kariéry. Za tým nastoupil k 371 zápasům a připsal si přitom celkem 264 kanadských bodů. Jako kapitán dovedl Kačery v roce 2007 k jejich jedinému Stanley Cupu.

„Je to obrovská čest. Jsem velmi rád, že jsem měl příležitost hrát za tak skvělou organizaci, jakou Ducks jsou. Velmi rád jsem také za všechny skvělé spoluhráče, trenéry a členy realizačního týmu. Společně jsme dosáhli velkých úspěchů,“ řekl Niedermayer ve svém prohlášení.

Niedermayerovo číslo sedmadvacet už mimochodem vyřadili New Jersey Devils, v roce 2011. S Ďábly strávil bývalý skvělý obránce celkem třináct let. Třikrát se s nimi navíc radoval ze zisku Stanley Cupu.

V Anaheimu se Niedermayer dočká vyřazení čísla 17. února 2019.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.