bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pod Bylsmou hrát nebudu, měl říct mladík Eichel. Nesmysl, přispěchal s reakcí jeho agent

20. dubna 2017, 12:00

Martin Zíta

V Buffalu po další mizerné sezoně nepanuje zrovna nejlepší nálada, což není nic překvapivého. Mladý útočník Jack Eichel měl ale zajít se svou frustrací tak daleko, že vyhrožoval neprodloužením smlouvy.

„Pokud bude Bylsma pokračovat na lavičce, neprodloužím smlouvu,“ měl podle Paula Hamiltona z buffalského sportovního rádia WGR 550 říct dvacetiletý Jack Eichel. Hamilton se odvolával na několik zdrojů.

Eichel v létě vstoupí do posledního roku své nováčkovské smlouvy, a v létě 2018 se tak může stát omezeně volným hráčem. Trenér Dan Bylsma má smlouvu ještě na tři sezony.

Mladý americký útočník si několikrát v sezoně pustil před médii pusu na špacír a nijak netajil svou frustraci ohledně mizerných výsledků Buffala.

Bylsma je trenér a já jsem generální manažer

Naposledy v rozhovoru po konci základní části. „Všichni chceme vyhrávat, ale je rozdíl o takové věci mluvit a něco pro to skutečně dělat,“ řekl tehdy a dodal, že příliš mnoha spoluhráčům ke spokojenosti stačí, že hrají v NHL.

V Buffalu ale podle slov generálního manažera Tima Murrayho o rozvázání spolupráce s trenérem Bylsmou nepřemýšlí. „Nepřemýšlel jsem o tom, že by Dan skončil. Dan Bylsma je dnes náš kouč a já jsem dnes generální manažer. Slovo dnes přidávám z důvodů, že nikdo neví, co se může stát zítra,“ řekl Murray.

Jeden velký nesmysl

„Nevím, kde se takové zvěsti vzaly, ale jsou to naprosté nesmysly,“ reagoval pro The Buffalo News Peter Fish, Eichelův agent. Žádné spory mezi trenérem a Eichelem podle Fishe nepanují.

„Jack je pochopitelně frustrovaný, je nesmírně soutěživý a nenávidí prohry. Možná to o něm moc lidí neví, ale opravdu nerad prohrává,“ Fish ješte dodal, že pokud novináři Eichela soudí pouze podle jeho chování na tiskové konferenci, měli by změnit svůj přístup.

Buffalo to zvládne a já chci být při tom

„Chci být hráčem Buffala Sabres a chci jím být na hodně dlouhou dobu. Vím, že to Buffalo může zvládnout a chci být u toho. Chci hrát klíčovou roli,“ vyjádřil se k celé situaci samotný Eichel s odkazem na boj o Stanley Cup.

„Nejsem hráčem, který by ukazoval na ostatní. Věci, které jsem řekl byly určitou sebereflexí, říkal jsem to na tiskové konferenci a opakuji to i teď. Chci být lídr našeho týmu a nemyslím, že jsem byl v letošní sezoně dostatečně dobrý,“ dodal.

Eichel v sezoně 2016/17 nastoupil pouze k jednašedesáti utkáním a nasbíral 57 bodů, nejvíce z celého týmu a o jeden bod vylepšil svůj výkon z nováčkovské sezony, kdy odehrál 81 zápasů.

„S Bylsmou jsme se bavili a zmínil jsem několik věcí, ve kterých bychom se mohli zlepšit. Myslím, že ven se dostaly velmi zkreslené informace. Odkud, to ale opravdu netuším,“ zakončil Eichel, přičemž uznal, že jeho chování na tiskové konferenci mohlo působit jinak, než zamýšlel.

Podle hráčova agenta se Jack Eichel v nejbližší době ještě jednou sejde s trenérem i generálním manažerem Buffala Sabres a celá situace bude definitivně vyřešena.

Aktualizace: V odpoledne středoevropského času vedení Buffala Sabres oznámilo, že jak trenér Dan Bylsma, tak generální manažer Tim Murray u týmu končí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.