bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Podaří se Bostonu bodovat po šestnácté v řadě? Tampa si chce spravit chuť na poslední Ottawě

2. března 2019, 19:00

Petr Sumbal

Sobotní program NHL startuje už v 19 hodin, kdy Columbus na domácím ledě přivítá Edmonton a bude se snažit získat důležité body v boji o play-off. Dalším utkáním v příznivém čase pro evropského diváka bude střetnutí mezi Los Angeles a Chicagem. V noci na neděli pak fanoušky NHL čeká dalších osm duelů. Boston se bude snažit prodloužit svou bodovou šňůru na šestnáct utkání, Tampa se pokusí vrátit se na vítěznou vlnu proti poslední Ottawě.

19:00 Columbus Blue Jackets – Edmonton Oilers

Columbus čeká perný závěr sezóny, ve kterém bude pravděpodobně až do samotného konce bojovat o play-off. Zatím se nachází na čtvrté příčce Metropolitní divizi a drží tak o skóre před Pittsburghem divokou kartu. To Edmonton už příliš šancí na play-off nemá, z šestého místa Pacifické divize ztrácí sedm bodů. Blue Jackets vyhráli tři z posledních čtyř zápasů, Edmonton tři z posledních pěti.

22:00 Los Angeles Kings – Chicago Blackhawks

Ještě před pár lety by se jednalo o souboj dvou aspirantů na Stanley Cup, tentokrát se může stát, že ani jeden z těchto týmů nepostoupí ani do play-off. Zatímco Los Angeles je poslední v Pacifické divizi a prohrálo už desetkrát po sobě, Chicago je poslední v Centrální divizi. Blackhawks ještě na postup šanci mají, ztrácí pět bodů, a to díky zlepšené formě, z posledních pěti zápasů mají tři výhry.

1:00 Boston Bruins – New Jersey Devils

Boston má momentálně možná nejlepší formu ze všech týmů NHL, poslední výhra nad silnou Tampou byl už patnáctý zápas v řadě, ve kterém Bruins bodovali. Boston se i bez zraněného Pastrňáka drží na druhém místě Atlantické divize. New Jersey si letos play-off nezahraje, z posledního místa Metropolitní divize ztrácí už příliš mnoho bodů.

1:00 Florida Panthers – Carolina Hurricanes

Florida zatím stále nedokáže naplno předvést potenciál svého talentovaného týmu, i letos zůstanou Panthers bez play-off. Aktuálně jsou v Atlantické divizi šestí a ztrácí na vyřazovací boje devět bodů. Carolina by naopak postoupit mohla. Vyhoupla se už na třetí místo Metropolitní divize, v poslední době se ji daří, vyhrála sedm z předešlých osmi utkání.

1:00 Montreal Canadiens – Pittsburgh Penguins

Montreal ani Pittsburgh ještě nemají v boji o play-off vůbec nic jistého. Spíše naopak, proto se jim hodí každý bod. Canadiens se drží na pozici divoké karty v Atlantické divizi, z posledních šesti zápasů čtyřikrát vyhráli. Penguins jsou pro Montreal přímým konkurentem, ztrácí na něj dva body. V Metropolitní divizi je Pittsburgh pátý, z posledních tří zápasů vyhrál jediný.

1:00 Tampa Bay Lightning – Ottawa Senators

Souboj prvního s posledním týmem celé NHL má jasného favorita, a tím je Tampa Bay, která je s přehledem ve vedení celé soutěže bude chtít napravit poslední nepovedený zápas s Bostonem, kdy poprvé po čtrnácti zápasech vyšla bodově naprázdno. Pokus by došlo na překvapení a uspěli by Senators, jednalo by se o jejich první výhru po šesti prohrách po sobě.

1:00 Toronto Maple Leafs – Buffalo Sabres

Toronto patří mezi týmy, které by neměly bojovat o play-off do posledního zápasu, spíš si bude chtít vylepšit svou pozici do vyřazovacích bojů. V Atlantické divizi ztrácí na druhý Boston tři body. Naposledy po třech výhrách v řadě prohrálo. Sabres naopak dělají vše pro to, aby se nakonec play-off týkalo také jich. Ale zatím to pro ně nevypadá dobře, jejich ztráta na divokou kartu činí sedm bodů. Z posledních osmi utkání navíc Buffalo vyhrálo jen dvakrát, takže se mu boje o Stanley Cup spíše vzdalují.

2:00 Arizona Coyotes – Detroit Red Wings

Arizona po letech bídy v letošní sezóně zase regulérně usiluje o play-off. Svůj boj má stále rozjetý nadějně, a to zejména díky skvělé formě z posledních utkání. Coyotes vyhráli posledních pět utkání a šest z posledních sedmi. Díky tomu ztrácí na divokou kartu jen jeden bod. Detroit naopak už boj o play-off zabalil. Prohrál už šestkrát v řadě a nachází se na předposledním místě Východní konference.

2:00 St. Louis Blues – Dallas Stars

Souboj St. Louis a Dallasu slibuje vyrovnaný zápas, utkávají se totiž rivalové z Centrální divize, navíc sousedé v tabulce s velice podobnou formou. Blues si nedávno prožili jedenáctizápasovou sérii výher, ale ta už je pryč, aktuálně St. Louis z posledních pěti utkání vyhrálo jen dvě. Stars mají bilanci z posledních pěti utkání o něco lepší, podařilo se jim totiž zvítězit třikrát. St. Louis je v Centrální divizi třetí s náskokem pěti bodů na Dallas.

4:00 Calgary Flames – Minnesota Wild

Calgary si stále udržuje skvělou formu a dál kráčí k vítězství v Západní konferenci, který by asi jen tak někdo před sezónou nečekal. Realita je ale taková, že Flames vyhráli sedmkrát v řadě a na západě jsou první o pět bodů před San Jose. Minnesota bojuje o play-off, aktuálně drží poslední divokou kartu v Západní konferenci. Také Wild mají slušnou formu, vyhráli čtyřikrát po sobě a ideálně tak reagují na předchozí šňůru pěti porážek.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.