bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Podepíše Laine ještě před kempem? Pravděpodobně ne, tvrdí útočník Jets a nevylučuje přesun

19. srpna 2019, 16:45

Matěj Hodoval

Patrik Laine stále nemá podepsanou smlouvu pro nadcházející sezonu. Mladý forvard Winnipegu je chráněným volným hráčem poté, co mu vypršel nováčkovský kontrakt. A dle jeho vlastních slov se situace v nejbližších dnech ani nezmění.

Laineho nová smlouva je jedním z nejžhavějších témat v mimosezonním období National Hockey League. Ve svých dosavadních třech sezonách nasázel dohromady 110 branek, což je bezpochyby fantastický počin. Kromě toho za 237 zápasů posbíral ještě čtyřiasedmdesát asistencí.

Co se týče vyřazovací části, v této fázi má za sebou třiadvacet duelů s bilancí 8+8.

Kromě velkého potenciálu je však finský ostrostřelec často kárán za nepřesvědčivou hru do obrany a nedostatečnou chuť hrát pro tým. Ačkoliv tabulka pravdy plně nevypovídá o hráči, statistika -24 z minulého ročníku přeci jen něco znamená.

Oproti nováčkovské smlouvě si rodák z Tampere výrazně polepší, o tom není třeba diskutovat. Hokejovou veřejnost spíše trápí dvě jiné otázky – kdy a za kolik.

Sám Laine k podpisu zrovna dvakrát nehrne. „Je pravděpodobné, že smlouva před tréninkovým kempem podepsána nebude. Pravděpodobně to není ani blízko. O ničem jsem neslyšel, takže se vsadím, že blízko nejsme,“ prozradil.

„Nestrachuji se o to. Vím, že svojí práci jsem poslední tři roky plnil tak dobře, jak jsem jen mohl. Někde budu příští rok hrát, takže to není věc, nad kterou bych příliš přemýšlel. Snad bude hotovo v následujících měsících a budu připraven, až se vhodí puk,“ dodává Fin.

Forvard s devětadvacítkou na zádech je dokonce připraven na variantu, kdy nový kontrakt dostane mimo Winnipeg. „Nikdy nevíte, je to byznys. Musíte být připraveni na cokoliv,“ tvrdí Laine. „Nikdy nevíte, kde budete hrát příští sezonu, takže jsem připraven na cokoliv.“

Kromě jednadvacetiletého křídelníka musejí ve Winnipegu podepsat ještě Kylea Connora, ten však k celé situaci přistupuje jinak. „Bezesporu je v plánu podepsat před kempem, hokejista nikdy nechce zmeškat čas tréninkového kempu. Je těžké nepřipravovat se se spoluhráči,“ říká Connor.

Kdy se z této nepříjemné situace Jets dostanou?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.