bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Podepíše po sezoně dlouhodobý kontrakt? Bertuzzi v tento scénář doufá

29. října 2020, 15:39

Matěj Hodoval

Detroit je bezesporu jedním z těch zajímavějších celků, které lze sledovat v letošním mimosezonním období. Pod taktovkou uznávaného generálního manažera roste ve městě automobilů nový tým. Jeho součástí ovšem i nadále bude jeden z tahounů - Tyler Bertuzzi.

Loňská sezona byla dostatečným varováním. Red Wings se utápěli na samém chvostu ligové tabulky. V jednasedmdesáti zápasech dosáhl Detroit na mizerných devětatřicet bodů. Pro porovnání – předposlední Ottawa nastřádala bodů dvaašedesát.

Přestavba mužstva stále probíhá, na takové výsledky nejsou Rudá křídla zvyklá. Na starost ji má především generální manažer Steve Yzerman, který usilovně pracuje na přestupovém trhu. Důležité ale pochopitelně také je udržet klíčové hráče s potenciálem do budoucna.

Jedním z nich je útočník Tyler Bertuzzi, jenž v uplynulých dnech podepsal nový kontrakt. Pětadvacetiletý Kanaďan se s vedením nemohl dohodnout, proto nakonec má detaily jeho nové smlouvy na svědomí arbitráž. Ta jej ocenila na 3,5 milionu dolarů. 

Synovec Todda Bertuzziho patřil vloni ke světlým stránkám utrápeného Detroitu. Bertuzzi naskočil do všech zápasů svého týmu, přičemž nastřílel jednadvacet gólů a na dalších sedmadvacet přihrál. Jakožto jediný hráč Rudých křídel se přehoupl přes hranici dvacet tref, v celkovém bodování pak skončil na druhém místě za Dylanem Larkinem.

K tahounům Red Wings by měl patřit i v budoucnu. A nejen v následující sezoně. Kanadský forvard vidí jednoletý kontrakt jako příležitost ještě vylepšit svá čísla a vysloužit si v Detroitu dlouhodobější smlouvu.

„Samozřejmě,“ hlásí. „Ať už ale podepíšu na čtyři, pět nebo šest let, každý rok musíte předvádět výkony a tvrdě pracovat. I kdybych podepsal šestiletý kontrakt, hrál bych každý zápas tak, jako kdybych měl jednoletou smlouvu. Každým rokem musím dokázat, že jsem dobrý hráč a chci přispět tomuto týmu,“ řekl pro klubový web Bertuzzi.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.