bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Podpis ikony Doana se vleče. Není kam spěchat, tvrdí nový GM Arizony

10. července 2016, 13:00

David Jahoda

Zarytí fanoušci Arizony Coyotes se musí každé ráno probouzet s otázkou: Tak co dnes? Prodlouží už konečně kapitán Shane Doan? Vedení týmu s pouštními psy ve znaku už dávno naznačilo, že o Doana i nadále stojí, novinkou už ani nejsou informace, že dohoda mezi brzy čtyřicetiletým útočníkem a Arizonou je na spadnutí. Jenže stále kde nic, tu nic. Nedávno nově jmenovaný GM Arizony John Chayka však tvrdí, že není třeba tlačit na pilu.

Shane Doan je skutečnou legendou klubu Arizony Coyotes. Všech dosavadních dvacet sezon své kariéry v NHL odehrál v jedné organizaci. Jako jediný z hráčů současného kádru Coyotes zažil stěhování klubu z Winnipegu do Glendale, kde „pouštní“ celek hraje své zápasy. V minulé sezoně dokonce pokořil hranici 380 gólů, čímž se stal nejlepším střelcem v dějinách klubu. Shane Doan je zkrátka v klubových kronikách Coyotes zapsán zlatým písmem.

K první červencovému dni letošního roku mu však vypršela smlouva, a tak si mohl vybírat ze všech nabídek, stal se totiž nechráněným volným hráčem. Jenže než se ostatní týmy stihly nadát, začaly na povrch prosakovat spekulace, které hovořily o blížícím se prodloužení Doana s Arizonou. Jenže od startu trhu s volnými hráči uteklo už deset dní a oficiální „podškrábnutí“ stále není na světě.

>> Shane Doan má rekord. U ocenění byl i Hanzal

Šestadvacetiletý generální manažer Coyotes John Chayka, který je nejmladším mužem ve svém oboru v celé historii NHL, však v rozhovoru pro Arizona Republic uklidňuje: „Není kam spěchat,“ nechává se slyšet Chayka, který podle všeho pracuje na jednoletém kontraktu pro muže, jenž již dvanáct let plní roli kapitána Arizony. Navíc doplnil, že je s Doanem v kontaktu takřka na denní bázi. 

Doan, kterému vypršela čtyřletá smlouva, díky níž si ročně přišel na 5,3 milionu dolarů, je podle slov Chayky nadšený i z toho, jak tým Coyotes pro další sezonu zatím vypadá. „První dny trhu s volnými hráči přidaly co do jasnosti, jak by měl Shane do našeho týmu pasovat a jak by měl našemu celku pomoci dostat se na vyšší úroveň. Je ze všech věcí, které děláme, nadšený,“ prozrazuje Chayka o muži, který v loňské sezoně zaznamenal úctyhodných 47 bodů za 28 branek a 19 asistencí. 

>> Petr Adler: loterie NHL je skandál, říká Shane Doan

Zatím největším úlovkem Johna Chaky na letošním volném trhu je útočník Jamie McGinn. Podepsal také tvrďáka Ryana Whitea, který naposledy působil ve Philadelphii, rovněž prodloužil smlouvy s obránci Kevinem Connautonem a Klasem Dahlbeckem. Chayka se také dohodl s pěti hráči na jednoletých dvoucestných kontraktech, mimo jiné takto získal i brankáře Justina Peterse

Zda se bude borec, který odehrál v NHL už 1466 a zaznamenal celkem 945 bodů (396+549), podílet na růstu Coyotes i v příští sezoně, je tedy velmi pravděpodobné. Až ale bude vše černé na bílém, příznivci celku z Glendale budou mít jistě lepší spaní. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.