bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Podruhé v Nashvillu! Domácí myslí na srovnání, Penguins na mistrovský mečbol

5. června 2017, 20:00

David Jahoda

Letošní finále Stanley Cupu v noci z pondělí na úterý napíše už svou čtvrtou epizodu. Po dvou výhrách Pittsburghu se Nashville na svém ledě dokázal otřepat a díky jasnému vítězství 5:1 snížil stav finálové série na 1:2. Predators doufají, že se jim před svými fanoušky opět zadaří, zpět do Pittsburghu by se totiž rádi vraceli za vyrovnaného stavu. Zato obhájci mají naprosto odlišný plán. Čtvrtý duel urvat ve svůj prospěch a odvést si domů mečbol.

2:00 Nashville Predators – Pittsburgh Penguins (stav série: 1:2)

Dokázali se otřepat. Nashville musel skousnout dvě porážky a nelichotivý stav 0:2 v sérii. Preds ale věděli, že doma jsou silní, obránce P. K. Subban dokonce příznivcům z města country výhru ve třetím duelu finále slíbil. A tak se také stalo, Predators nedali obhájcům Stanley Cupu moc velkou šanci a zvítězili v poměru 5:1. 

O vítěznou branku se postaral Frederick Gaudreau, který se stal již jedenáctým hráčem Predators v letošním play off, jenž se postaral o rozhodující trefu. „Někteří naši kluci museli zastoupit hráče, kteří hrát nemůžou. A myslím si, že odvádí parádní práci,“ uvedl pro oficiální webové stránky Predators trenér Peter Laviolette. Kromě Gaudreaua měl na mysli třeba Coltona Sissonse nebo Pontuse Aberga.

Preds samozřejmě musí porazit Penguins sami na ledové ploše, avšak atmosféra, která v play off v nashvillské Bridgestone Areně panuje, jim hodně pomáhá. Dokazuje to fakt, že před svými fanoušky v letošních vyřazovacích bojích padli jen jednou. „I přesto, že jsme v sérii prohrávali 0:2, v celé aréně bylo cítit sebevědomí a víra. Byl to pro nás bezesporu obrovsky důležitý zápas a jsme rádi, že jsme z něj odešli vítězně,“ řekl pro stránky Preds švýcarský obránce Roman Josi po třetím finálovém utkání.

„I přesto, že jsme v sérii prohrávali 0:2, v celé aréně bylo cítit sebevědomí a víra.“

Pittsburgh bude muset po porážce nějak zareagovat. Penguins už v domácích zápasech tušili, že některé herní aspekty nejsou úplně ideální. Pittsburgh by rád zlepšil třeba počínání ve své početní výhodě. Ve finále dokázali Pens využít zatím jen jednu přesilovku ze 14 pokusů. Ale není to jen o přesilovkách, ani v oslabení se totiž obhájcům příliš nedařilo. Ve třetím utkání dostali v přesilové hře soupeře dvě branky.

„Když Nashvillu dáme příležitost hrát přesilovky, jsou jeho hráči pak lepší i ve vyrovnaném počtu a hrají celkově lépe,“ uvedl po třetím finálovém zápase kouč Pittsburghu Mike Sullivan. Zároveň doplňuje, že v početní výhodě potřebuje lepší výkony od svých nejlepších hráčů. Sidney Crosby a Jevgenij Malkin toho odehráli v přesilovkách nejvíc ze všech Tučňáků, jenže ani jeden si nepřipsal byť jen jednu střelu na branku. „Chceme po nich, aby stříleli, protože víme, že jejich schopnost skórovat je výborná,“ dodal Sullivan pro Pittsburgh Post Gazette. 

Na koho je ale ve finále zatím stoprocentní spolehnutí, je nováček Jake Guentzel. Ten si připsal jedinou branku Penguins ve třetím finále, na svém kontě už má v letošním play off dohromady 13 branek a jen jedna trefa mu chybí k vyrovnání nováčkovského střeleckého rekordu.

„Když Nashvillu dáme příležitost hrát přesilovky, jsou jeho hráči pak lepší i ve vyrovnaném počtu a hrají celkově lépe.“

Před třetím finále se hodně mluvilo o tom, jak se zvládne vzchopit nashvillský gólman Pekka Rinne. Teď to naopak bude na Mattu Murrayem. Čísla z minulosti ale hovoří jasně pro něj. Pokud Murray v play off nastoupil po porážce Pittsburghu, vždycky vyhrál. Jednalo se celkem o devět takových případů. Sedmkrát z toho byl u předešlé prohry sám v kleci. Další nezodpovězenou otázkou zatím je, zda budou moct Pens využít Nicka Bonina. Ten sice i přes zranění v dolní části těla dohrál druhý duel, ve třetím ale chyběl. Před čtvrtým mačem však znovu trénoval. 

Výsledky předchozích zápasů finálové série:
Pittsburgh – Nashville 5:3 
Pittsburgh – Nashville 4:1
Nashville – Pittsburgh 5:1

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.