bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pohodlnější cestování, hromada bodů. Švýcar Hischier si na NHL zvykl rychle

19. listopadu 2017, 11:00

Jiří Lacina

Před čtvrtečním zápasem New Jersey v Torontu rozdával úsměvy. Jednička draftu 2017 zatím naplňuje i ta nejsmělejší očekávání. Podle mnohých není tak dobrý jako Connor McDavid nebo Auston Matthews, jedničky z posledních dvou let. Podle mnohých nebyl ani tak dobrý jako Nolan Patrick, po němž letos ze druhého místa sáhla Philadelphia. Do sezóny ale vstoupil s klidem a zatím si ji užívá.

Celé New Jersey je příjemným překvapením probíhajícího ročníku. Zatímco takový Montreal se trápí, pod svoje možnosti hraje i Washington a další, někdo jiný musel na jejich úkor postoupit. Přestože Ďáblové aktuálně neprožívají zrovna povedené období, šest z posledních osmi zápasů prohráli, pořád to stačí na první místo v Metropolitní divizi, které sdílí s Columbusem a Pittsburghem. Jedním z důvodů solidních výsledků je i Nico Hischier.

Před sezónou se v souvislosti se zraněním Travise Zajaca mluvilo o šanci pro Pavla Zachu. Českého „druhoročáka“ však nakonec zastínil švýcarský nováček. O dva roky mladší Hischier si přivlastnil post šéfa první útočné formace a po 18 zápasech má na kontě slušných 14 bodů (3+11). Přestože si na NHL i zámořský život stále zvyká, mezi nejlepšími se neztrácí.

„Nejsem zvyklý na dlouhé přelety, ale jsou pohodlné,“ řekl v Torontu k jednomu ze specifik severoamerické soutěže. „Cestování je v pohodě, líbí se mi to. Hodně je toho pro mě nové. Je parádní, že mají, cokoli si usmyslíte: těstoviny, steaky…“

Rádce Taylor Hall

V juniorské lize poznal hlavně přejezdy autobusem, ve kterých strávil dlouhé hodiny. V NHL je to letecky mnohem komfortnější. Nový život mu vyhovuje, stejně jako mu sedí hra mezi dospělými. V průběžnými 15 body (3+12) je druhým nejproduktivnějším mužem Devils, kde je spolu s Jesperem Brattem nejpříjemnějším letošním překvapením. Talentovaný Švéd je v produktivitě New Jersey aktuálně se 13 body (5+8) čtvrtý.

Tím úplně nejlepším je v interním bodování momentálně s 20 body (6+14) Taylor Hall. Jednička draftu z roku 2010 přišla do New Jersey před dvěma lety v rámci výměny z Edmontonu. „Byl ve stejné pozici jako já,“ říká Hischier. „Hodně mi pomáhá. Ví, jak se musí chovat jednička draftu. Je skvělé mít ho v týmu. Rád jsem jeho spoluhráčem.“

Hall zvládl svou premiérovou sezónu 2010-11 velmi slušně, v hlasování o nejlepšího zelenáče skončil devátý. Kdyby mu zranění nevzalo 17 zápasů, mohlo to být ještě lepší. New Jersey se letos vedle Hischiera opírá také o skvělé výkony několika dalších nováčků, třeba již zmiňovaného Bratta nebo obránce Willa Butchera (1+14). Odborníci začínají tuhle partu přirovnávat k mladým puškám z Toronta (Matthews, Nylander, Marner, Zajcev).

Pokud jde o nejlepší letošní ligové nováčky, jejich produktivitu zatím vede Clayton Keller, jenž dokázal v zoufalé Arizoně nasbírat 18 bodů (11+7). Výborný je také Matthew Barzal v NY Islanders, hodně se čeká od Charlieho McAvoye z Bostonu, solidně si vede Michail Sergačjov z Tampy a několik dalších.

Boj o Calder Trophy rozhodně nevzdává ani švýcarský talent. „Nic moc jsem nečekal, protože jsem nevěděl, co to bude obnášet. Jsem hlavně šťastný, že patřím do NHL,“ říká s pokorou k první čtvrtině sezóny.

Hischierovy gólové akce z přípravu na letošní sezónu:

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.