bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pokud do září nepodepíšu, vynechám tréninkový kemp, vzkázal Marner

21. července 2019, 13:45

Martin Schwarz

Generální manažer Toronta Kyle Dubas zažívá druhé horké léto po sobě. Ne že by snad v kanadském městě panovaly tak vysoké teploty, potí se u vyjednávání o kontraktech. Teprve před pár měsíci si oddechl, když po dlouhých námluvách podepsal Švéda Williama Nylandera. Nyní něco podobného prožívá s mladíkem Mitchellem Marnerem. Ani před polovinou prázdnin totiž není jasné, zda bude talent u Maple Leafs pokračovat, a pokud ano, tak za jakou částku to bude.

Pravděpodobně ne. Byl by to velký risk a já takto riskovat nechci,“ reagoval Mitchell Marner, v současnosti omezeně volný hráč, na nedávné otázky novinářů, jestli přijede na zářijový kemp Maple Leafs, pakliže ještě stále nebude mít podepsanou smlouvu. „Zároveň se snažím zůstat mimo hlavní vyjednávání, vše nechávám vyřídit mého agenta Darrena Ferrise. Samozřejmě bych rád na tréninkový kemp dorazil, takže doufám, že do té doby k dohodě dojde,“ podotkl.

Z kuloárů nedávno zaznívalo, že se fanoušci tradičního hokejového klubu nemusí obávat podobné krajní situace, k jaké loni došlo v případě Williama Nylandera. Ten na šestiletý pakt za 6,9 milionů ročně kývl těsně před šibeničním prosincovým termínem, po němž by až do konce ročníku nemohl do NHL zasáhnout. Dny však běží a dohoda Dubase s Mitchem Marnerem stále není na světě, a tak se příznivci Leafs o budoucnost vítěze týmového bodování (26+68) právem strachují.

Byl jsem v posledních dnech v kontaktu právě s Williamem Nylanderem, který mi dal nějaké rady,“ prozradil Marner. „Říkal mi, abych hlavně zůstal v klidu, protože můj agent usilovně jedná, všechno by mělo být o jeho dohodě s klubem. Taky mi sdělil, že nemám nad smlouvou přemýšlet, a hlavně si pořádně užít léto.“

Telefon nechává stranou

Což jsou samozřejmě dobré rady, ale těžko se proměňují v realitu. Jak ubíhá čas, vynořují se pochopitelně spekulace, jestli některý z dalších 30 týmů National Hockey League nedostane podobný nápad, jaký na začátku července dostali Montreal Canadiens v případě zájmu o finského útočníka Sebastiana Aha. Tedy zda by někdo nepředložil Marnerovi nabídku (tzv. offer sheet), kterou by Toronto muselo dorovnat, pokud by o kanadského borce nechtělo přijít. Co je důležité říci, Marner nepotvrdil, ale ani nepopřel, že by offer sheet podepsal.

Pořád jsou to všechno jen spekulace, jelikož případný zájemce by za dvaadvacetiletého forvarda musel obětovat několik prvních voleb draftu, což si každý generální manažer dvakrát rozmyslí. Ale úplně mimo hru tato šílená varianta stále není.

Jak jsem řekl, všechno nechávám na mém agentovi,“ odpověděl Marner vyhýbavě, když se žurnalisté zajímali o jeho možný odchod z Toronta. „Celou dobu stojím na okraji jednání a čekám, s čím přijde agent,“ zopakoval svá slova.

Mitchell Marner taktéž přiznal, že si je vědomý, jaký zájem jeho zatím nepodepsaná smlouva vzbuzuje mezi fanoušky na sociálních sítích. Tlak si prý ale nepřipouští a místo sledování online médií na sobě tvrdě maká, aby byl připraven na novou sezonu. „Snažím se teď moc nepoužívat telefon, abych zůstal stranou rozruchu,“ pokračoval Marner. „V klidu připravím své tělo, abych během ročníku předváděl minimálně stejné výkony jako naposledy. Mým cílem je pomoci týmu.“

Jestli půjde o pomoc Torontu, nebo jiné organizaci, na to si ještě budeme muset počkat. Možná pár dní, možná několik týdnů. A možná i déle...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.