bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pokus o restart v Coloradu. Ničuškin získal jednoletou smlouvu

20. srpna 2019, 12:00

Jan Vojkůvka

Valerij Ničuškin neprožil zrovna ideální rok. Po návratu do Dallasu se neprosadil a byl vykoupen ze zbytku smlouvy. Místo dalšího návratu do Ruska ovšem dostane mladý útočník novou v šanci v Coloradu, kde obdržel jednoletý kontrakt.

Čtyřiadvacetiletý ruský útočník se do NHL vrátil před minulou sezonou a navázal na své předchozí působení v Dallasu. Dvouletá smlouva v celkové hodnotě 5,9 milionů dolarů se ovšem Stars příliš nevyplatila.

Mladý křídelník totiž v 57 zápasech zaznamenal jen 10 asistencí a kupříkladu v play off se dostal na led jen v jednom zápase. Bylo jasné, že s ním v Dallasu už moc nepočítají a nebylo velkým překvapením, když generální manažer Jim Nill na konci června oznámil, že Ničuškin byl vyplacen ze zbytku smlouvy.

Šanci hrát v NHL však nadále mít bude. V pondělí se na jeden rok upsal Coloradu, které jeho angažování vyjde na 850 tisíc dolarů. To je vzhledem k potenciálu mladého útočníka výborná částka, jíž Laviny příliš neriskují.

„Valerij je mladé a velké křídlo. Do naší soupisky přinese tolik potřebnou konkurenci pro tréninkový kemp. Navíc dodá týmu další zkušenosti z NHL. Jsme nadšeni, že jsme ho do naší organizace získali,“ lebedil si po podpisu Joe Sakic, generální manažer Colorada.

Desítka draftu 2013 poprvé působila v NHL mezi lety 2013-16. Za V dresu Dallasu tehdy odváděl slušné výkony, jenže se v roce 2016 nedokázal se Stars dohodnout na nové smlouvě a nakonec podepsal na dva roky v CSKA Moskva. V KHL odehrál v základní části 86 zápasů s bilancí 27 branek a 24 asistencí.

I kvůli tomu Dallas získal mladého Rusa v létě 2018 zpět do týmu. Nízká produktivita a nepřesvědčivé výkony ovšem nakonec přinesly jen vyplacení ze smlouvy. Nyní Ničuškin věří v nový restart v barvách Colorada.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.