bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Polák nedohrál zápas po ošklivém pádu na hrazení. Zlá hokejová karma, zní z bostonské televize

5. října 2019, 11:00

Jakub Hromada

První zápas měl pro Stars nachystaný pořádně černý scénář. Trenér Montgomery musel řešit v prvních třiceti minutách hned tři zranění. Jason Dickinson, Blake Comeau a Roman Polák se do utkání už nevrátili, českého obránce dokonce odváželi na nosítkách. Prý zlá hokejová karma, zní z Bostonu.

Na začátku 28. minuty se jako do každého souboje v rohu připravoval Chris Wagner a Roman Polák. Americký útočník byl ale u hrazení první a lehce mu podjely brusle vpřed. To zapříčinilo, že český obránce sjel oběma rukama po výstroji Wagnera a nekontrolovaně letěl hlavou do mantinelu. Nejprve ho zasáhl svým pravým ramenem, posléze i hlavou samotnou.

Třiatřicetiletý český reprezentant se ihned svalil na led a ležel několik vteřin tváří k ledu. Bohužel nebyl schopný opustit kluziště po svých a byli přivoláni lékaři. Ti ho po fixaci odvezli na nosítkách.

Polák je známý svým důrazem, vždyť taky za svou kariéru v NHL rozdal už 1882 hitů. Je taky pořádným dříčem a vždy se obětuje pro tým. To také ukazuje počet zblokovaných střel – 1312.

U soupeřů ovšem moc oblíbený není. Zřejmě nepatří ani mezi hokejové oblíbence Jacka Edwardse. Kdo že to je? Edwards je dvaašedesátiletý sportovní komentátor stanice NESN, kde komentuje zápasy pro bostonské Bruins. Dříve také pracoval pro ESPN, kde se věnoval fotbalové MLS.

Jeho kolega Andy Brickley se domníval, že si Polák zákrok zavinil sám. „To byla trochu zlá hokejová karma,“ dodal Edwards.

Trenér Jim Montgomery informoval po zápase novináře, že se Polák cítí lépe a po ošklivém nárazu dokáže použít všechny čtyři končetiny. Dá se ale předpokládat, že se bez něj bude muset obrana Dallasu delší dobu obejít.

Roman Polák byl draftovaný v roce 2004 v šestém kole z celkové 180. pozice organizací ze St.Louis. V ní strávil osm let, v sezóně 2009/10 zaznamenal kariérní bodové maximum (4+17). V červnu roku 2014 byl poprvé vyměněn, stálo o něj Toronto, které obětovala Carla Gunnarssona a 94. volbu v draftu. Tu Bluesmani následně využili na brankáře Villeho Hussa.

Ve druhé sezóně byl při uzávěrce přestupů vytrejdován do San Jose spolu s Nickem Spallingem za Raffiho Torrese a dvě volby ve druhém kole draftu 2017 (vyměněna do Anaheimu – Max Comtois), respektive 2018 (Sean Durzi). V ten rok se český obránce dostal s týmem až do finále Stanley Cupu, kde padl v šesti zápasech s Pittsburghem.

Ihned se vrátil do Toronta, kde strávil další dva ročníky, a poté odešel jako volný hráč do Dallasu. Zde mu aktuálně běží druhá jednoletá smlouva, kterou v Texasu podepsal.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.