bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Polák si po destruktivním hitu přisedl nohu. V sezoně dohrál, uvedl trenér Babcock

16. dubna 2017, 11:00

Josef Potůček

Čtrnáctá minuta druhé třetiny druhého zápasu série playoff mezi Washingtonem a Torontem. Těžkotonážní soupravě v podobě Romana Poláka zavážejícího puk do útočného pásma se do cesty staví jiný vlak. A není to žádná "lokálka". Prásk! Brooks Orpik posílá českého zadáka při tvrdém střetu k ledu.

Až zpomalené záběry rozklíčovaly, co přesně se událo. A nejsou to záběry pro slabší povahy. Polák se po srážce přetočil tak nešťastně, že si při dopadu přisedl pravý kotník. Obličej se mu zkroutil bolestí, řevem snad přehlušil i hřmotné ochozy ve Verizon Centru a ihned se dožadoval pomoci. Z ledu se za přispění spoluhráčů zvedl až po pár minutách. Podívaná opravdu pro otrlé.

„Sezona pro něj skončila. Takové věci se bohužel stávají, je to nešťastné,“ uvedl po vítězném utkání trenér Toronta Mike Babcock.

Nutno dodat, že se jednalo o čistý bodyček. Když přihlédnete k Polákovým 108 kilogramům (bez výstroje) a takřka metráku živé váhy Orpika, fyzikální síly při takové kolizi jsou jednoduše obrovské.

Ostravský rodák do zbytku utkání již pochopitelně nezasáhnul a ačkoliv představitelé Maple Leafs žádný komentář k povaze jeho zranění nevydali, je více než zřejmé, že Polák v letošním playoff dohrál.

Pro Toronto je to velká ztráta. Bez ohledu na fakt, že jejich obrana je už nyní oslabena o Nikitu Zajceva (otřes mozku, lehce trénoval), Polák patřil v dosavadním průběhu vyřazovací části k tamním nejnasazovanějším obráncům, na kterého kouč Mike Babcock spoléhal zejména při hře v početním znevýhodnění. Jeho zkušenosti a důraz budou mladému týmu dozajista chybět. Jestli jej v příštím duelu nahradí kupříkladu Alexej Marčenko nebo uzdravený Zajcev, bude otázkou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.