bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Poprvé po čtyřech letech bez kapitána. Jamie Benn léčí bolavou nohu

12. ledna 2017, 10:00

Jiří Lacina

V roce 2013 ho zvolili kapitánem a shodou okolností od té doby skoro nemarodil. Je naprosto neodmyslitelnou součástí mužstva Stars. Nyní si poprvé po dlouhé době si vybírá nepříjemné období, kdy ho zranění odmítá pustit do hry. Hvězdy z Dallasu se musely v utkání proti Anaheimu už počtvrté za sebou obejít bez Jamieho Benna.

„Trochu mě tam píchlo,“ řekl smutně minulé pondělí po střetnutí s Floridou. „Budeme to posuzovat den po dni. Do dalšího zápasu pár dnů máme.“

Bohužel, do dalšího zápasu se problém nespravil. Benn tak zažívá první zdravotní pauzu od zkráceného ročníku 2012-13, kdy vynechal sedm utkání. Od té doby absolvoval jednou mezi sezónami chirurgický zákrok v oblasti kyčle, jinak chyběl v jediném zápase v sezóně 2013-14, další dva ročníky odehrál komplet. V sezóně 2014-15 získal za 87 bodů (35+52) Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče NHL.

Zranění si Benn přivodil ve druhé třetině zápasu s Floridou po naražení na mantinel. Navzdory bolesti zatnul zuby a utkání dohrál. „Nevím, jestli to bylo zrovna nejchytřejší rozhodnutí,“ drbal si posléze hlavu trenér Stars Lindy Ruff. „Doufejme, že jsme nezadělali na ještě větší problém.“

Obava o hráčův stav vede nyní trenéra k opatrnosti. Návrat na led nechce ani jedna strana uspěchat. Benn už s Dallasem v pondělí i v úterý trénoval, kdy ale znovu nasedne na zápasový kolotoč, zatím není známo.

„Je blízko, ale ještě není připraven. Možná je tak na osmdesát procent,“ odhadl Lindy Ruff. „Nechceme ho stavět do pozice, že by musel. Určitě sám nejlépe pozná, kdy bude připravený.“

Kapitán Stars je zapsán na listině zraněných, pokud by se tedy už třeba ve čtvrtek cítil dostatečně fit do utkání s Detroitem, Dallas mu bude muset připravit místo v sestavě uvolněním jiného hráče.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.