bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Poprvé v kariéře čistokrevnou jedničkou. Elliott se na výzvu v Calgary těší

30. července 2016, 8:20

Jan Šlapáček

V minulém ročníku zasáhl Brian Elliott do šedesáti zápasů, čímž si stanovil své nové osobní maximum. I přesto se během draftu dozvěděl, že byl vyměněn do Calgary. Kanadský brankář má s odstupem času z výměny obrovskou radost, protože poprvé v kariéře by měl být čistokrevnou jedničkou.

Jednatřicetiletý brankář při své uvítací tiskové konferenci v Calgary uvedl, že brankáři potřebují cítit, že v nich má klub naprostou důvěru. Té se od St. Louis během uplynulých let nedočkal, protože téměř v každé sezóně se musel v brankovišti s někým točit.

V prvních třech sezónách sdílel Elliott brankoviště Blues se slovenským gólmanem Jaroslavem Halákem. Když to pomalu začínalo vypadat, že se stává prvním brankářem St. Louis, dorazil do mužstva Ryan Miller a Elliott se ocitl pouze na střídačce. Všechny tyhle boje kanadský brankář však přečkal a v klubu vydržel, nikdy však necítil dostatečnou podporu. Nyní se St. Louis rozhodlo pro Jakea Allena a Elliotta poslalo tam, kde o něj doopravdy stojí.

Calgary za jednoho z nejlepších brankářů posledních sezón, co se statistik týká, poslalo do St. Louis volbu ve druhém kole draftu a podmíněnou volbu v kole třetím, což je odpovídající hodnota. Elliotta však tento fakt velmi potěšil, protože už z této výměny cítí, že mu Flames poskytnou již několikrát zmíněnou důvěru a poprvé se stane čistokrevnou jedničkou klubu NHL.

„Jsem opravdu šťastný, že jsem právě tady." - Brian Elliott

„Po celou kariéru jsem pracoval tvrdě právě kvůli této chvíli, kdy se stanu jedničkou klubu NHL. Naskytla se mi výborná příležitost a hodlám ji naplno využít," řekl na tiskové konferenci Elliott. 

V Calgary vkládají do zkušeného brankáře velké naděje, protože v posledních letech byla slabina Flames právě v brankovišti. Klub v minulé sezóně naprosto vyhořel a skončil ve spodní polovině tabulky, což patřilo k největším překvapením soutěže. Calgary totiž v předchozí sezóně hrálo play-off a bylo na vzestupu.

„Po loňské sezóně může jít Calgary pouze nahoru. Budu se snažit podávat co nejlepší výkony a pomáhat klukům k lepším výsledkům. Chci se stát lídrem týmu a být vzadu skálou," dodal odhodlaně Elliott. Pokud své zdravé sebevědomí přenese i na spoluhráče, tak se v Calgary nudit nebudou. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.