bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pořád na to mám, chce dokázat Petrovic

7. listopadu 2020, 12:50

David Zlomek

Alex Petrovic je pro fanoušky NHL známým jménem. Kanadský obránce působí v lize dlouhá léta a pamatovat si ho můžeme převážně z Floridy. Loňskou sezonu však odehrál na farmě Bostonu, a tak je po podpisu smlouvy s Calgary připraven dokázat všem, že na nejvyšší level stále má.

Kámen ze srdce mu spadnul hned v den, kdy se trh s volnými hráči otevřel. Calgary totiž bylo pohotové a Petrovicovi nabídlo roční dvoucestnou smlouvu. 

Buď bude lídrem v AHL, nebo lehce využívaným obráncem v prvním týmu. Je to jen na něm.

„Takové věci se vyřeší až na tréninkovém kempu,“ řekl Petrovic. „Prostě tam přijedu a ukážu, jak na tom jsem. Myslím, že moje výkony šly v poslední době hodně nahoru. Jsem si jistý, že na NHL mám.“

Petrovic už nevzbuzuje takovou pozornost jako dřív, nicméně na Floridě si ho jednu dobu velmi vážili. Příkladem budiž fakt, že si ho Panthers ochránili při rozšiřovacím draftu v roce 2017, což vyústilo ve ztrátu produktivních útočníků Jonathana Marchessaulta a Reillyho Smithe.

„Vždycky jsem chtěl hrát v NHL. Nevyrůstal jsem s tím, že bych byl v AHL,“ dodal upřímně. „Chci sám sobě dokázat, že v té NHL nejen můžu být, ale také hrát velkou roli a tlačit tým tím správným směrem.“

Petrovic tak věří, že Calgary je ideální místo, kde svou kariéru opět nastartovat.

Ale vleze se do sestavy?

Šest borců má v obraně nejspíše místo jasné. Jde o Marka Giordana, Noaha Haniffina, Juusa Valimakiho, Rasmuse Anderssona, Chrise Taneva a Nikitu Nestěrova.

Zdá se tak, že na Petrovice místo nezbývá. Jestliže se do NHL probojuje, pak to bude s největší pravděpodobností na místo sedmého beka. 

„Snažím se pořád zlepšovat,“ jako by leccos naznačoval trenérům. „Pracuji na svém bruslení a práci s hokejkou. Nejsem ten nejtalentovanější ofenzivní obránce, ale snažím se, abych si s pukem rozuměl. Taky se hodně dívám na moje sestřihy ze zápasů.“

Co myslíte, vybojuje si Petrovic místo v prvním týmu?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.