bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pořádná facka, bědoval Matthews. Tampa přejela Toronto a blíží se k rekordům

12. března 2019, 15:15

Jan Vojkůvka

Tampa Bay se v noci na úterý stala teprve sedmým týmem v NHL, který nasbíral 110 bodů v 70 a méně zápasech. Rozjeté Blesky deklasovaly Toronto 6:2 a připsaly si už 53 výhru v sezoně. Nelibě to nesl zejména Auston Matthews. „Pěkně nás profackovali,“ uvedl frustrovaně po zápase.

„Ve třetí třetině jsme to pak už nějak vzdali,“ pokračovala mladá hvězda Toronta. „Bylo to na nás. Měli jsme se probrat a odvést mnohem lepší práci. Ale už tam nebyla úplně snaha to změnit,“ mrzelo ho. 

Tampa se už v první třetině dostala do vedení 2:0, které ve druhé dvacetiminutovce navýšila na 5:1 a sebevědomě mířila za 53. výhrou v sezoně. Výhrou, kterou se přiblížila k rekordu Detroitu ze sezony 1995/96.

Lightning potřebují ve zbývajících 12 zápasech vyhrát "už jen" 9 utkání, aby vyrovnali 23 let starý rekord Red Wings v počtu výher v základní části. Detroit tehdy ukořistil 62 vítězství. 

O mnoho těžší, a nejspíš trochu nereálné, je dostižení Montrealu Canadiens, který v sezoně 1976/77 zaznamenal 132 bodů v základní části, což je dosavadní rekord NHL. Aby Tampa na tuto metu dosáhla, potřebuje z posledních 12 zápasů získat 22 bodů z 24 možných.

V historii NHL se pouze Montrealu a Detroitu (95/96, 131 bodů) podařilo pokořit metu 130 bodů v základní části. Tampa může být tím třetím. 

A to i za vydatné podpory Nikity Kučerova, který se může stát teprve druhým hokejistou v historii, jenž nasbírá 130 kanadských bodů při týmovém zisku 130 bodů v základní části. Tím jediným byl Guy Lafleur, člen síně slávy, jenž při krasojízdě Montrealu za 132 body nasbíral 136 kanadských bodů.

Obojí ale záleží hlavně na výsledcích ve zbytku sezony - Kučerov má 111 bodů, Tampa 110. 

Každopádně, kdo má rád statistiky a rekordy, toho čeká měsíc, během kterého bude Tampa usilovat o další zápisy do historie. Už nyní má totiž nakročeno mezi nesmrtelné. Poslední krok ale bývá nejtěžší.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.