bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Posaďte jej a vyměňte! Peter Forsberg se pustil do Duchenea

10. října 2017, 13:00

Robert Rampa

Peter Forsberg, člen Hokejové síně slávy od roku 2014, legenda Colorada a držitel patentu na famózní kličku „forsbergovku“. Nezapomenutelný muž dále sleduje dění v NHL, zejména u Avalanche. A kauza okolo Matta Duchenea a jeho neochotě hrát v Coloradu jej nenechala chladným. „Nemělo by mu být dovoleno s Avalanche hrát!“ řekl v televizním rozhovoru pro švédského novináře Robina Lindgrena.

Forsbergovi se jednoduše nelíbí Duchenovo chování. Vždyť šestadvacetiletý útočník za Avalanche nastoupil podle svých vlastních slov jenom proto, aby uctil podepsanou smlouvu. Duchenea se chce vedení týmu v čele s Joem Sakicem zbavit už od skončení loňské sezóny. Netřeba diskutovat, jaké pocity Duchene v sobě těžko musí schovávat. Ví, že je v týmu nechtěný. Avšak Sakic za něj poptává příliš mnoho. Výsledek? Ani jedna strana není s momentální situací spokojená, Duchenova nevýhoda tkví v tom, že nemá na výběr. 

Peter Forsberg pro to pochopení ale nemá. „Postavte jej mimo. Kdybych já hrál s hráčem, o kterém vím, že v týmu ani být nechce, věděl bych, že na ledě nenechá všechno. Nebude blokovat střely svou vlastní hlavou. Ačkoliv je zručný, dělá to nejlepší, co umí, raději bych hrál s hráčem, který v týmu být chce. Posadil bych ho na tribunu a vyměnil,“ pronáší silná slova Forsberg.

Duchene přitom v prvním zápase s Rangers vstřelil gól a přidal asistenci, v zápase s Devils vyslal na bránu soupeře pět střel. Před kempem Duchene všechny uklidňoval. „Jsem tu z respektu vůči fanouškům, jsem zde pro své spoluhráče. Hokej je pro nás všechny terapie, chceme si ho užívat.“

Joe Sakic, generální manažer Colorada, přiznal, že nabídkám ostatních týmů naslouchá. Kouč Jared Bednar přidává svůj názor. „Je to záležitost vedení, kabiny se vůbec nedotýká. Mattův přístup se zlepšil, sám řekl, že se chce pohnout dál. Já ho trénuju, on zde je. Tak se můžeme hnout dál.“

Matt Duchene zatím mluví o spokojenosti, dělá centra druhé formace s křídly Kerfootem a Jakupovem. „V létě jsem hodně pracoval, teď je načase, abych šel na led a všem ukázal, co umím. Loňský rok nám stále zní v hlavě. Chceme ty vzpomínky vyplivnout, jestli mi rozumíte. Chceme dokázat, že hokej umíme. Snad dobře odstartujeme,“ přeje si Duchene.

Záleží pouze na generálních manažerech ostatních týmů, zda Duchene v Coloradu zůstane. Sakic vypadá, že svého elitního centra klidně pošle dál, jenom ne lehce a levně. Forsberg je ovšem ve svém názoru pevný. „Ta situace bere týmu energii. Vyměnil bych ho.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.