bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Posila pro druhou formaci. Buffalo ulovilo na trhu Marcuse Johanssona

6. července 2019, 18:45

Jan Vojkůvka

Otevření trhu s volnými hráči přineslo v prvních dvou dnech velkou smršť, která pomalu ale jistě opadává. Stále však v nabídce zůstávají velmi zajímavá jména. Jednoho z nejlepších volných hráčů, kteří ještě nemají podepsáno, ulovili Buffalo Sabres. Ti si na dva roky zajistili služby Marcuse Johanssona.

Rodák z Landskrony si podpis nové smlouvy nechal projít hlavou. I proto v seznamu volných hráčů vystoupal na přední příčky mezi nejlákavější zboží. A hokejistu, který má zkušenosti z 588 zápasů NHL, získali do svých řad Sabres.

Osmadvacetileté křídlo podepsalo s Buffalem dvouletou smlouvu v hodnotě 9 milionů dolarů a s ročním příjmem zůstane na stejné hladině, v jaké odehrálo poslední tři sezony.

Během nich Johansson prožil skutečně divoké období. Napřed byl vyměněn z Washingtonu do New Jersey po sezoně 2016/17 a v uplynulé sezoně se stěhoval z Devils do Bostonu. Za tyto dva týmy odehrál 58 zápasů s bilancí 13 branek a 17 asistencí. V play off pomohl Bruins k postupu do finále Stanley Cupu, když ve 22 utkáních zaznamenal 4 góly a 7 přihrávek.

Johansson by se měl stát důležitou ofenzivní silou Buffala za elitní formací, v níž jsou Jack Eichel, Jeff Skinner a Sam Reinhart. Dá se tedy očekávat jeho usazení ve druhé útočné lajně.

Švédský útočník vstoupil do NHL v roce 2010 a většinu kariéry odehrál za Washington, který si ho v roce 2009 vybral v prvním kole draftu. V NHL nastoupil k 588 zápasům s bilancí 120 branek a 214 asistencí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.