bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Posila pro trenérský štáb Blue Jackets, přichází Paul MacLean

21. listopadu 2019, 16:51

Jiří Sameš

Columbus Blue Jackets oznámili ve čtvrtek 21. listopadu, že jejich trenérský štáb posílí, coby asistent trenéra, Paul MacLean. K týmu se oficiálně připojí, jakmile se vyřeší jeho povolení k pobytu, na starosti bude mít také přesilovou hru.

Paul MacLean, jednašedesátiletý Kanaďan, byl v období 2011 až 2014 hlavním trenérem Ottawa Senators. Ve 239 zápasech s nimi zapsal bilanci 114-90-35 a dvakrát tým dovedl do play-off. 

Za sezonu 2012-2013 získal Jack Adams Award, rok předtím byl mimochodem mezi třemi finalisty na zmiňované ocenění. 

Dohromady jedenáct let zastával funkci asistenta trenéra.

Uvedenou pozici měl u Phoenix Coyotes (1996-1997), Anaheim Ducks (2002 až 2004, 2015 až 2017) a Detroit Red Wings (2005 až 2011). Na jaře 2008 jinak vyhrál s Red Wings Stanley Cup. 

„Vždycky jsem říkal, že se díváme na každou příležitost, jak zlepšit náš tým," uvedl konkrétně generální manažer a alternativní guvernér Blue Jackets Jarmo Kekäläinen.

„Příchod zkušeného trenéra s chutí vítězit, jakým Paul MacLean je, do trenérskému štábu, který nás dovedl ke třem účastem v play-off po sobě, to ostatně jen dokazuje," pokračoval.

„Paul je v National Hockey League velmi dlouho uznávaným a úspěšným trenérem, ať už jako hlavní kouč či jako asistent," poznamenal hlavní trenér Columbusu John Tortorella. 

„Myslím si, že bude skvělým doplňkem našeho trenérského štábu. Hokejisté budou těžit z jeho znalostí a zkušeností," doplnil.

MacLean je mimochodem i bývalým hokejistou, hrál pravé křídlo.

V nejlepší hokejové lize nastoupil do 719 zápasů, přičemž v nich vstřelil 324 gólů a zapsal celkem 673 kanadských bodů. Oblékal přitom dres St. Louis Blues, Winnipeg Jets a Detroitu. 

Blue Jackets mají na svém kontě aktuálně dvě výhry po sobě, v tabulce Východní konference jsou potom nyní na čtrnáctém místě (bilance 8-8-4).

Příští duel sehrají v noci na pátek, přivítají Red Wings. Jak už bylo nastíněno výše, MacLean u toho ale ještě nebude.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.