bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Posílí kandidáta na pohár? Marleau a Thornton mají o čem přemýšlet

27. ledna 2020, 21:01

Jiří Sameš

San Jose Sharks jsou zřejmě největším zklamáním dosavadního průběhu sezony, play-off se jim hodně rychle vzdaluje. Útočníci Patrick Marleau, Joe Thornton tak budou muset pořádně přemýšlet, zda třeba nezkusí štěstí jinde.

Situace Sharks je docela bídná.

Na svém kontě mají tři prohry po sobě, v tabulce Západní konference jsou potom nyní až na třináctém místě (bilance 21-25-4).

Co se Joe Thorntona týče, má ve smlouvě plnou doložku o nevyměnitelnosti. 6. září 2019 podepsal se San Jose roční kontrakt na 2 miliony dolarů.

„Musím o tom opravdu přemýšlet," řekl k věci Thornton podle kalifornských novin The Mercury News.

„Dosud jsem na výměnu vůbec nemyslel. Snažím se pouze vyhrávat zápasy. Uvidíme, co přinesou příští týdny," pokračoval.

„Stále jsem optimistický, že se můžeme dostat zpět do hry. Opravdu," doplnil.

Thornton, čtyřicetiletý Kanaďan, odehrál v sezoně 2019-2020 zatím 50 zápasů, přičemž v nich vstřelil dva góly a zapsal celkem 19 kanadských bodů.

„Jsem zkrátka Žralokem. Téhle skupině kluků věřím, že to dokážeme otočit," poznamenal ještě. 

Patrick Marleau se vrátil zpět k Sharks potom, co si odskočil na dva roky k Toronto Maple Leafs. 9. října 2019 podškrtl se San Jose roční smlouvu na 700 tisíc dolarů. 

„V tuhle chvíli o tom nepřemýšlím," zmínil Marleau k případné výměně.

„Soustředím se teď na to, abychom se dostali do play-off. Musíme udělat pár dobrých výsledků, aby se tak podařilo," dodal.

Marleau, taktéž čtyřicetiletý Kanaďan, odehrál v letošní sezoně zatím 46 zápasů, přičemž v nich vstřelil osm gólů a zapsal celkem 17 kanadských bodů.

Oba hokejisté se ještě nevyjádřili k tomu, zda budou pokračovat v kariéře i příští období. 

„Pořád mám pocit, že bych mohl hrát také příští rok. Uvidíme, co se stane v dalších 32 zápasech," podotkl Marleau.

„Moje tělo se cítí velmi, velmi dobře. Nic mě netrápí. Je to dlouhá sezona, která má vzestupy a pády. Ale cítím se skvěle," přidal se Thornton.

Oba muži sehráli v National Hockey League přes 1 600 zápasů. Avšak Stanley Cup ještě nevyhráli.

Budou se někam stěhovat, pakliže Sharks půjdou ke dnu? 

Uzávěrka přestupů 2020 je na programu 24. února.

Čtěte také:
Vymění Flyers Shaynea Gostisbeherea, aby získali posilu do ofenzivy?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.