bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Poskočí Blues před Avs do postupové osmičky? Tampa se může osamostatnit na čele konference

6. dubna 2018, 19:00

Jiří Sameš

Základní část letošní sezony NHL se už nachází v úplném závěru. Do jejího konce nám totiž zbývají pouhé tři hrací dny. Svůj poslední zápas před play-off dnes odehraje Pittsburgh, který přivítá doma Ottawu. Lídr Východní konference, Tampa, zase bude hostit ve své Amalie Areně Buffalo. Snad nejzajímavější zápas noci ale začne krátce po půl třetí. V tuto dobu se totiž rozehraje duel mezi Chicagem a St. Louis. Bluesmani se mohou v případě bodového zisku dostat do postupové osmičky na úkor Colorada. Po čtvrté hodině pak ještě začne souboj mezi Anaheimem a Dallasem.

01:30 Pittsburgh Penguins – Ottawa Senators

Penguins si mohou v případě výhry pojistit druhé místo v divizi a zároveň domácí led pro první kolo play-off. Před třetími Columbus Blue Jackets totiž mají jednobodový náskok. Za posledních deset zápasů mají Pens bilanci 6-3-1. V noci na dnešek porazili Tučňáci již zmíněné Blue Jackets 5:4 po prodloužení. Hrdinou utkání se stal Phil Kessel.

Senators už jistě vyhlížejí konec letošní sezony. V tabulce ligy jim totiž patří až předposlední třicáté místo, což je obrovským zklamáním. Třízápasový trip začala Ottawa výhrou 4:2 na ledě Buffala Sabres. Gól a asistenci si v utkání připsali útočníci Alexandre Burrows a Ryan Dzingel. Gólman Craig Anderson předvedl 32 úspěšných zákroků.

Oba dosavadní letošní zápasy ovládli Pens. Nejprve zvítězili na ledě Ottawy 3:1, poté doma 6:3.

01:30 Tampa Bay Lightning – Buffalo Sabres

Lightning momentálně drží první místo v Atlantické divizi, avšak s druhými Boston Bruins mají shodný počet 110 bodů. Proti Buffalu Sabres dnes svěřenci Jona Coopera ukončí třízápasový homestand. V minulém utkání porazili Bolts již zmíněné Bruins 4:0. Brankář Andrej Vasilevskij pochytal všech 33 střel soupeře a připsal si osmou nulu v této sezoně. Branky postupně vstřelili Brayden Point, Victor Hedman, Chris Kunitz a J. T. Miller. Poslední zápas základní části odehraje Tampa zítra na ledě Caroliny Hurricanes.

Sabres, coby nejhorší mužstvo celé NHL, zakončují letošní sezonu dvouzápasovým tripem, který startuje právě dnes v noci v Tampě. Na hřišti nejlepšího týmu Východní konference se Šavle pokusí zastavit sérii dvou proher v řadě. Naposledy nestačili hokejisté Buffala v noci ze středy na čtvrtek na Ottawu Senators – prohra 2:4. O góly se postarali Ryan O’Reilly a Kyle Okposo. Sezona končí pro Sabres zítra zápasem s Floridou Panthers v BB&T Center.

Vzájemné zápasy letos vyznívají zatím lépe pro Buffalo. To totiž dokázalo zvítězit dvakrát, zatímco Tampa jednou.

02:30 Chicago Blackhawks – St. Louis Blues

Blackhawks se pokusí vyhrát dva zápasy po sobě poprvé od 21. a 23. února. V tabulce Západní konference jim mimochodem patří dvanácté místo. Čeká je navíc poslední zápas v letošní sezoně na domácím ledě, kde mají bilanci 18-17-5.

Blues budou hrát o hodně. V případě výhry či alespoň zisku jednoho bodu se totiž mohou posunout na poslední osmé postupové místo v Západní konferenci. Bluesmani však nemají v samotném závěru základní části ideální formu – bilance 0-3-1 za posledních čtyři zápasy.

Oba týmy se utkaly ve čtvrtek ve Scottrade Center a z vítězství 4:3 se radovali Hawks. O jejich výhře rozhodl pouhých 8,5 vteřiny před koncem třetí třetiny při přesilovce obránce Duncan Keith. Pro zkušeného beka to byla přitom teprve druhá trefa v letošní sezoně.

04:00 Anaheim Ducks – Dallas Stars

Ducks mají již postup do play-off zajištěn. V tabulce Pacifické divize patří Kačerům čtvrté místo, přičemž na třetí Los Angeles Kings ztrácejí pouze jeden bod. Proti Dallasu Stars dnes hokejisté Anaheimu zakončí svůj čtyřzápasový homestand, ve kterém jsou zatím stoprocentní. Postupně se jim totiž podařilo porazit Los Angeles Kings 2:1 po prodloužení, Colorado Avalanche 4:3 po prodloužení a Minnesotu Wild 3:1.

Stars zvítězili dvakrát v řadě za sebou, šanci na postup už ale nemají. Na osmé Colorado Avalanche ztrácejí dva zápasy před koncem tři body, na deváté St. Louis Blues pak dva body. Avs a Blues však ještě čeká vzájemný zápas, ve kterém jedno z mužstev připíše dva body. Dallas zakončuje sezonu třízápasovým tripem. V noci z úterý na středu uspěl na ledě San Jose Sharks – výhra 4:1. Dnes jej tedy čeká utkání na ledě Anaheimu Ducks, zítra pak na hřišti Los Angeles Kings.

Na vzájemné zápasy je to letos mezi Anaheimem a Dallasem 1:1. Nejprve zvítězili Ducks 2:0, poté Stars 2:1. V obou případech přitom zvítězil domácí celek.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.