bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Poslední díl do skládačky k cestě na vrchol, říká o příchodu Jágra Frolík

3. října 2017, 0:09

Martin Zíta

Zkušenějšího hráče těžko pohledat, snad z jeho příchodu vytěžíme maximum. Tak nějak by se daly shrnout slova Michaela Frolíka po příchodu Jaromíra Jágra do Calgary, kde spolu budou sdílet šatnu. Kdyby kandidoval na prezidenta, zvolí ho, přibližoval popularitu veterána v české kotlině.

Jak moc je vlastně v České republice populární Jaromír Jágr? Zámořští novináři začali zpovídat útočníka Calgary Flames Michaela Frolíka možná trochu netradičním vstupem. „Hodně. Opravdu hodně. Nemůže udělat krok, aby ho někdo nepoznal. Kdyby kandidoval na prezidenta, myslím, že by ho i zvolili," hlásil s úsměvem do mikrofonů na oplátku Frolík.

Frolík by se s potenciálním prezidentem měl v kabině Calgary pravidelně potkávat. Jágr si, jak vyšlo v pondělí veřejně ve známost, prodlouží svou zámořskou kariéru právě v dresu Flames, ač ještě oficiální potvrzení klub nevydal.

Pro pětačtyřicetiletého útočníka bude angažmá v Albertě vůbec první kanadskou štací a geograficky velmi výrazným přesunem po letech na Floridě.

S Jágrem za Stanley Cupem

„Myslím, že tento krok vedení ukazuje, že to myslíme vážně. Chceme dosáhnout velkých věcí. Příchod hráče takového kalibru nemůže znamenat nic jiného. Má za sebou mnoho, zkušenějšího hráče vlastně ani v NHL nenajdete," svěřil Frolík dále novinářům.

Angažmá Jaromíra Jágra vnímají jako pomyslný poslední díl do skládačky podle ohlasů z kabiny Flames i další hráči.

O stupeň výše v klubové hierarchii není nálada jiná.

"Jeho herní inteligence je pro mnoho mimo chápání, o fyzické připravenosti, i v jeho věku, není třeba spekulovat. Jaromír je přírodní úkaz," chválil si nového svěřence trenér Calgary Glen Gulutzan. 

„Na druhé místo historického bodování se nedostanete náhodou," dodal. Ostatně ví, o čem mluví. S Jágrem se už o rok starší Kanaďan potkal v Dallasu.

Zkušenosti na rozdávání

Vcelku mladý kádr se jistě bude mít od Jágra co učit a vedení Flames by se nezlobilo, pokud by český veterán dovedl do hokejové dospělosti některou z tváří klubu, jako se mu to povedlo ve Philadelphii s Claudem Girouxem nebo na Floridě s Aleksandrem Barkovem.

Cenných rad se ale může dostat i samotnému Jágrovi právě od Michaela Frolíka. Přesun z Floridy do podstatě chladnějších oblastí si také vyzkoušel, ač jeho cesta přímo do Calgary vedla trochu oklikou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.