bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Poslední kousek do skládačky. Wilson je pro nás priorita číslo jedna, zní z Washingtonu

5. července 2018, 19:00

Šimon Rogner

Udržet po vítězství Stanley Cupu tým pohromadě je pro generální manažery šampiónů vždy velmi složité. A zatímco v Pittsburghu nebo Chicagu by o tom mohli vyprávět hodiny, Washington Capitals zažívají tuto situaci poprvé ve své historii. Změnám a ztrátám se nevyhnul ani generální manažer Capitals Brian MacLellan, ale celkově si zatím vede velmi úspěšně. Posledním klíčovým hráčem bez smlouvy tak zůstává útočník Tom Wilson, jehož nyní považuje klub za prioritu číslo jedna.

Washington rozhodně beze změn nezůstal. Ani ne dva týdny po závěrečném zápase finálové série proti Vegas oznámil svůj odchod trenér Barry Trotz, který se později upsal New York Islanders. Tento krok sice mohl působit po vyhraném Stanley Cupu zvláštně, nicméně klub s tím tak či onak počítal a nové místo již delší dobu držel pro asistenta Todda Reirdena.

Během draftu opustili mužstvo obránce Brooks Orpik a Phillip Grubauer, kteří byli vyměněni do Colorada. Odchody obou hráčů měly za cíl uvolnit místo pod platovým stropem pro Johna Carlsona, s nímž se klub později dohodl na osmiletém kontraktu s celkovou hodnotou 64 miliónů dolarů. Nové kontrakty podepsali i Michal Kempný (čtyři roky, 10 miliónů), Devante Smith-Pelly (jeden rok, jeden milión) a Travis Boyd (dva roky, 1,6 miliónů).

Jedinými významnějšími hráči, kteří odešli, byli Alex Chiasson a Jay Beagle (Vancouver), pro českého fanouška pak Jakub Jeřábek. Všichni ostatní ale buď stihli prodloužit, nebo smlouvu na další sezónu mají. Jedna pro Washington důležitá výjimka by se ale přece jenom našla.

Je jí čtyřiadvacetiletý kanadský útočník Tom Wilson. Ten se 1. července stal chráněným volným hráčem s právem na arbitráž a bude chtít dostat přidáno poté, co mu vypršela dvouletá smlouva na čtyři milióny. A Washington se jeho požadavkům určitě zuby nehty bránit nebude.

„Je to velká priorita,“ okomentoval MacLellan důležitost podpisu nové smlouvy. „Tom je velkou součástí našeho týmu, velkou součástí toho, co tu budujeme a našeho úspěchu v play off. Teď je pro nás prioritou číslo jedna.“

Rodák z Toronta si s 14 brankami a 35 body v 78 utkáních stanovil nová kariérní maxima, ale skutečně zazářil až v play off, kde mohl naplno předvést svoji fyzickou hru a ve 21 utkáních při jízdě za Pohárem dal pět gólů a celkově nasbíral 15 bodů.

„Chtěl bych dlouholetou smlouvu, ale uvidíme, co budou chtít jeho zástupci. Preferoval bych ho mít v našem týmu, co nejdéle to půjde,“ přeje si MacLellan.

Kromě toho devětapadesátiletý funkcionář prozradil, že vede diskuze s dvěma nechráněnými volnými hráči a že stále přemýšlí o tom přivést zpět Orpika, jehož Avalanche po výměně z Washingtonu vykoupili ze smlouvy. Bez kontraktu je také obránce Madison Bowey (RFA), ale v jeho případě by vyjednávání nemělo být složité.

Capitals mají pod platovým stropem přes 8,2 miliónů dolarů volného místa, a ačkoli část z toho padne na Wilsonův plat, bude mít klub stále dost místa na to někoho podepsat. Mluví se zejména o náhradníkovi za Bradena Holtbyho, Phoenix Copley totiž není v NHL prověřený a Ilja Samsonov bude ve své první sezóně po příchodu z KHL působit ještě na farmě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.